BMW ve Mercedes Ortak Oldu! İlk Araçlar Yavaş Yavaş Şekilleniyor!

Mercedes Benz BMW Ortaklığı
Mercedes Benz BMW Ortaklığı

Ezeli iki rakip olan BMW ve Daimler, otonom sürüş sistemlerini geliştirmek için iş birliği yapacak. Her iki şirketten toplam 1.200 mühendis ve teknisyenden oluşan ekiple uzun vadeli bir stratejik ortaklığa imza atılıyor. Mercedes Benz BMW Ortaklığı

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

BMW’nin yaptığı açıklamada, bu ortaklığın, sürüş destek sistemleri, otonom sürüş ve otomatik park sistemleri için teknolojiler geliştirmeye odaklanacağı belirtildi. İki otomobil devi ilk olarak Şubat ayında otonom sürüş teknolojisinde güçlerini birleştirmeyi planladıklarını açıklamışlardı. Tamamlanan anlaşma sayesinde geliştirilecek teknolojilerin 2024 yılından itibaren araçlarında kullanılacağını belirttiler.

[irp posts=”5601″ name=”Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!”]

İlk Altı Ay Sonunda Türkiye’nin En Çok Satan 10 Arabasını Merak Ediyor Musunuz?

Anlaşma kapsamında geliştirilecek olan otonom sürüş seviyesinin, seviye 4 olması bekleniyor. Sürüş destek sistemlerinin en uygun çalışacağı uyarlanabilir platform geliştirilmesi de anlaşma içerisinde yer alıyor. Ayrıca veri depolama, veri işleme ve yazılım geliştirme için de ortak bir veri merkezi geliştirilecek. 1.200 kişilik ekip, BMW’nin Münih şehrinde yer alan otonom sürüş kampüsü ve Mercedes’in Sindelfingen ve Immendingen’deki teknoloji merkezinde çalışacak.

Bu anlaşma, iki rakibin yaptığı ilk ortak girişim değil aslında. 2015 yılında BMW ve Daimler, Audi’yi de yanlarına alarak Nokia’nın harita şirketi Here’ı satın almıştı. Ayrıca yine iki ortak, gelişen mobilite pazarında varlık göstermek için kiralama hizmetleri olan Car2Go ve DriveNow’u da birleştirmişti.

Uluslararası ticaret savaşlarından kaynaklanan gümrük vergileri ve zorlu emisyon mevzuatları nedeniyle otomobil üreticilerinin kar marjları ciddi anlamda düşüyor. Bir de tüm bunlar yetmezmiş gibi Google gibi internet devlerinin de Waymo gibi modellerle piyasaya girmeye çalışması işleri daha da zora sokuyor. Tüm bu gelişmeler de asırlık rakipleri, ortak yapıyor.

Volkswagen ve Ford’un da sürüş teknolojileri geliştirme ve elektrikli otomobiller konusunda stratejik bir ortaklık için görüştükleri biliniyor. Bu ortaklık da çok kısa bir süre sonra gerçekleşebilir.

Mercedes Benz BMW Ortaklığı
Mercedes Benz BMW Ortaklığı

Mercedes Benz BMW Ortaklığı, Araba Habercisi Dergisi.

Mercedes Benz BMW Ortaklığı, BMW Daimler Ortaklığı, Otonom Arabalar, Elektrikli BMW, Elektrikli Mercedes, Elektrikli Araçlar, Elektrikli Arabalar.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba