Mercedes Benz Elektrikli Körüklü Otobüs eCitaro Türkiye’de geliştirildi Avrupa’da yollara çıktı!

Elektrikli metrobüs Mercedes Benz eCitaro.

Mercedes Benz Elektrikli Körüklü Otobüs, Elektrikli metrobüs Mercedes Benz eCitaro, Mercedes Benz Elektrikli Otobüs eCitaro.

Mercedes Benz Elektrikli Körüklü Otobüs eCitaro Türkiye’de geliştirildi Avrupa’da yollara çıktı! Elektrikli metrobüs Mercedes Benz eCitaro, Mercedes Benz Elektrikli Otobüs eCitaro.

Instagram Hesabım

Mercedes-Benz Türk Hoşdere AR-GE Merkezi’nin Daimler otobüsleri global sorumlulukları kapsamında; eCitaro’nun karoseri, dış kaplamaları, iç donanımı, belirli elektrik kapsamları ve diyagnoz sistemleri Hoşdere AR-GE Merkezi’nde geliştirildi. eCitaro gibi yeni Körüklü eCitaro’nun da yol testleri, ekipman dayanıklılık testleri, donanım ve altyapı çalışmaları Hoşdere AR-GE Merkezi’nde yapıldı.

Milyonlarca km test yapıldı

Türkiye’deki Otobüs AR-GE Merkezi’nde bulunan ve bir aracın 1.000.000 km yol koşullarına denk gelen şartları sağlayan Hidropuls simülasyon ünitesinde dayanım testleri gerçekleştirilen eCitaro; ayrıca yol testleri kapsamında normal yol, farklı iklim ve müşteri kullanım koşullarında araçların tüm sistem ve ekipmanlarının fonksiyon ve uzun vade dayanıklıklarının denendiği uzun süreli testlerden de geçirilmesinin ardından yollara çıktı.
Bu kapsamda eCitaro’nun ilk prototip aracı; 2 yıl süreyle, yaklaşık 140.000 km – 10.000 saat boyunca; İstanbul, Erzurum ve İzmir gibi Türkiye’nin ekstrem iklim şartları ve farklı sürüş senaryolarında karşılaşılabilecek tüm koşullarda test edildi. Türkiye’nin global sorumluluğu kapsamında zorlu testlerden geçirilen tamamen elektrikli eCitaro araçları Mannheim’da üretilerek Avrupa’nın çeşitli şehirlerine teslim ediliyor.

ÖTV Düzenlemesi Sonrası Arabalar Ne Kadar Ucuzlayacak? Hangi Arabalar Ne Kadar Zamlanacak?

Avrupa’da teslimatlara yenileri ekleniyor

Mercedes-Benz eCitaro’nun ilk teslimatı 18 Kasım 2019 tarihinde 56 adet olarak Almanya’nın Wiesbaden kentine yapıldı ve bu Almanya’da tek seferde verilen en yüksek adetli elektrikli otobüs siparişi olarak tarihe geçti. O tarihten bu yana; Hamburg, Berlin, Mannheim ve Heidelberg gibi kentlerin de yollarında eCitaro kullanılıyor. Mayıs 2020’den itibaren seri üretim programına alınan Körüklü eCitaro ile beraber yeni siparişler alınmaya devam ediyor.

Araba Habercisi Eylül 2020 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi 20. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 20. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi bundan sonra Türk Telekom Dergilik üzerinden de yayın hayatına başladı. Google Play ya da App Store’dan Türk Telekom e-dergi  uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Türk Telekom e-dergi iOS ve Android uygulamalarını indirerek çok yakında 20 sayıya birden ulaşma imkanınız da olacak.

Araba Habercisi Dergisi Eylül 2020 sayısı ayrıca Dijital basın dergilikte. 

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba