Elektrikli Araba Bataryalarının Üretimi İçin Tehlike Çanları Şimdiden Çalıyor!

Elektrikli Otomobil Pilleri Yetecek Mi
Elektrikli Otomobil Pilleri Yetecek Mi

Elektrikli Otomobil Pilleri Yetecek Mi? Elektrikli otomobil üretiminin ve kullanımının artmasıyla birlikte batarya üretiminde kullanılan hammaddelerin önemi de gün geçtikçe artıyor. Kuzey Amerika’dan Avrupa’ya ve hatta Uzakdoğu’ya kadar tüm üreticiler ham maddelerin giderek azalması nedeniyle gelecekte sıkıntı çekileceği konusunda endişe duyuyor. Elektrikli Otomobil Pilleri Yetecek Mi?

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Elektrikli otomobiller için batarya üretimi konusunda otomobil üreticilerinin yatırımları bulunuyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında VW Grubu, elektrikli otomobilleri için batarya üretimi yapan İsveçli Northvolt firmasıyla ortak olmuştu. Alman ve Fransız hükümetleri de Avrupa’da batarya üretim endüstrisini teşvik etmek için mali destek vereceklerini açıklamıştı. ABD’de 2021’in sonunda kullanıcılara sunulan elektrikli otomobil modellerinin iki katına çıkması bekleniyor. Bu beklenti kapsamında da ihtiyaç duyulan batarya ve bu bataryaların üretimi için hammadde ihtiyacı da artıyor.

[irp posts=”5738″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!”]

Araba Habercisi Dergisi ve GoToTechno Dergisi’ni Okuyabileceğiniz Linkler Haberde!

Batarya üretiminde kullanılan iki temel madeni hammadde ise kobal ve nikel olarak öne çıkıyor. Tüm otomobil üreticileri elektrikli otomobil konusunda 2021 yılında bir kırılma yaşanacağını ve bu yıldan sonra nikel ve kobalt tedariğinde yeterli kaynağa sahip olunmadığı görüşünde.

Bu yüzden de hammadde tedariğine ve yeni kaynaklar yaratmaya odaklanmış durumdalar. Kapasite artışıyla birlikte özellikle nikel sülfat tedariğinde ciddi sıkıntılar olacağı öngörülüyor. Kobalt madeni ise 2025 yılında küresel olarak arzın zirvesini yakalayabilir. Kobalt fiyatları 2018 yılının başlarından bugüne Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki üreticilerden tedarik ediliyor ve fiyatı yeni pil teknolojilerinde metal miktarının azaltılmasıyla birlikte düşüş yaşıyor. Aynı durum Nikel için de geçerli. Nikel fiyatları da geçtiğimiz yıl %11 düşüş gösterdi. Ancak kapasite artışlarıyla birlikte bataryalarda verimlilik artsa bile metal madenlerine ihtiyaç gün geçtikçe artacak ve sıkıntılar yaşanacak gibi gözüküyor.

Elektrikli Otomobil Pilleri Yetecek Mi? Araba Habercisi Dergisi.

Elektrikli Araba Pilleri Üretimi
Elektrikli Araba Pilleri Üretimi

Yeni Volkswagen Passat iddialı özellikleriyle geliyor.
Mercedes A Serisi Sedan tüm dengeleri bozdu.
Yeni Peugeot 2008 sınıfı gibi küçük kalmaz.
Yerli Malı Yeni Renault Clio Eylül Sonu Satışa sunuluyor.
Sınıfının Lideri Nissan Qashqai 160 beygir oldu.
Ford’un yepyeni ticari araçları Türkiye yollarına çıktı.
Renault Kadjar yenilendi hiç olmadığı kadar iddialı geldi.
1000 beygirlik Ferrari elektriğin gücünü kullanıyor.
Mercedes AMG GTR Roadster nefes kesen olmuş.
Bu kamyon yürüyen bir bilgisayar: Nikola TWO

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba