Engelli Raporuyla ÖTV’siz araç satın alımında birinci derece aile kademesi yeni ve yüksek limitle gelmeli!

Engelli Raporlu Araçlar 2022
Engelli Raporlu Araçlar 2022

Engelli Raporuyla ÖTV’siz araç satın alımında birinci derece aile kademesi yeni limitle gelmeli! Engelli Raporlu Araçlar 2022.

Instagram Hesabım

Yüzde 90 ve üzeri için Engelli Raporuyla satın alınan araçları birinci, ikinci ve üçüncü derece yakınları kullanabiliyor.

Engelli raporuyla araç satın alımında 2022 yılı için belirlenen limit ne kadar?

1.1.2022 tarihi itibariyle Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)’den muaf şekilde satın alınabilecek olan otomobillerin motor silindir hacmine bakılmaksızın, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve diğer her türlü vergiler dahil bedellerinin 450.000 TL’nin altında olması gerekiyor.

Günümüz sıfır kilometre otomobil fiyatlarına baktığım zaman tekerlekli sandalyenin ve engelli ihtiyaçlarını karşılayan yardımcı ürünlerin sığabildiği, konforlu, kolay kullanılan araçların büyük bir bölümünün bu fiyat limitinin üzerinde olduğunu görüyorum.

Engelli Raporlu Araç Satın Alımında duyduğum en önemli şikayetler 3. derece akrabaya kadar kullanım olabildiği için suiistimallerin olduğu yönünde. Yani araç engelli raporuyla satın alınıyor ama engelli birey arabayı bile görmüyor deniyor, bu yönde bilgiler geliyor. Bu durum gerçek kullanıcının hayatını da son derece olumsuz bir şekilde etkiliyor.

Yaşanan bu durumun önüne geçebilmek için bence yeni bir aile kademesi eklenmeli. Engelsiz Yaşam için gerçek kullanıcıların istedikleri aracı satın alabilecekleri yeni bir kademe belirlenmeli.

Örneğin 800 bin TL’ye kadar olabilecek bir limit ile sadece 1. derece ailenin kullanım yapabileceği yeni bir kademe getirilebilir. Yani anne, baba ve kardeşin satın alınan aracı kullanabileceği yeni bir kademe.

Bu sayede 450 bin TL sınırı yüzünden rahat etmelerini sağlayacak araçlara ulaşamayan, mağduriyet yaşayan engelli vatandaşların hayatları kolaylaştırılabilir, uygun fiyata istediklerini aracı satın almalarına yardımcı olunabilir.

Bunlar sadece benim fikirlerim, gerçek hayata yansımış bir durum söz konusu değil. Lütfen bunu aklımızda bulunduralım.

Artık ikinci el arabanın hiçbir kusuru gözden kaçamayacak! Oto Ekspertizde Arabanın Röntgenini çekiyorlar!

Araba Habercisi Mart 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Mart 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 38. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 38. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Araba Habercisi Dergisi Mart 2022 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte.

Engelli Raporlu Araçlar 2022.

Engelli Raporlu Araçlar 2022

Engelli Raporlu Araçlar 2022.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba