Fiat ve Peugeot Ortaklığının Avrupa Ayağında Sorun Çıktı! Hafif Ticari Araçlar Tekelleşir İncelemesi!

FCA PSA Birleşmesine Soruşturma Açıldı!
FCA PSA Birleşmesine Soruşturma Açıldı!

FCA PSA Birleşmesi, FCA PSA Birleşmesine Soruşturma Açıldı, FCA Group Groupe PSA Ortaklığı, FCA PSA Ortaklığı Son durum.

Fiat ve Peugeot Ortaklığının Avrupa Ayağında Sorun Çıktı! Hafif Ticari Araçlar Tekelleşir İncelemesi! FCA PSA Birleşmesine Soruşturma Açıldı!

Instagram Hesabım

Fiat Chrysler ve Groupe PSA arasında ortaklığı resmen açıklanmıştı. İki dev grup ortaklık anlaşmasını imzalamıştı. Bu ortaklığın ilk üretimleri 2020 sonundan itibaren kendini göstermeye başlayacak. Burası kesin gibi görünüyor. Ancak bu ortaklığın Avrupa ayağında sıkıntı çıktı. PSA FCA ortaklığında Avrupa tarafında hafif ticari araçlarda tekelleşme olabilir diye soruşturma başlatıldı. FCA PSA ortaklığında Avrupa tarafında açılan bu soruşturma 4 ay sürecek.

Bu anlaşmayla birlikte Groupe PSA, Opel’i satın almasının ardından dev bir adım daha atmış oldu. Bu ortaklık PSA CEO’su Carlos Tavares liderliğinde sürdürülecek. FCA Başkanı John Elkann benzer bir görevde yer alacak. PSA ve FCA ortaklığında kurulan yeni şirketin yönetim kurulunda 11 üye olacak. Beş üyenin PSA tarafından ve diğer beşinin de FCA tarafından belirleneceği açıklandı. 11. üye olarak aynı zamanda başkanlık görevini de yapacak olan Carlos Tavares yönetim kurulunda yer alacak. PSA ve FCA ortaklığında 5 yıllık bir sözleşmeye imza atıldı. Ancak bu yeni yönetim kurulu belirleme konusunda kabul edilen bir süreç. Yani anlaşma beklendiği gibi daha uzun olacaktır. Avrupa odaklı Groupe PSA, FCA’nın Ram ve Jeep gibi markaların yer aldığı karlı ABD işinden faydalanacak. Aynı şekilde Fiat Chrysler hem Avrupa hem de Çin pazarında Groupe PSA’nın artılarından faydalanacak.

ÖTV İndirimi Olur mu? Benim Özel Tüketim Vergisi’nde Olabilecek İndirim ile ilgili beklentim nasıl?

Fiat Chrysler ve Groupe PSA ortaklığı Avrupa’da resmen 17 Haziran tarihinden itibaren başlayacaktı. 17 Haziran tarihinde açıklanacak olan Avrupa Komisyonu onayında herhangi bir sorun olması beklenmiyordu. Ancak ortaklığın ticari araç kısmında sıkıntı çıktı ve 4 ay sürecek olan bir soruşturma süreci başladı. Avrupa Birliği Komisyonu rekabete zarar verecek durumların tespit edilmesi halinde birleşmeleri ve satın almaları engelleyebiliyor.

Bu anlaşma Jeep, Ram, Chrysler, Dodge, Fiat, Alfa Romeo, Maserati ile Peugeot, Citroen, Opel ve DS’i tek bir çatı altında toplayacak. Birleştikten sonra dünyanın dördüncü büyük otomobil üreticisi olmak isteyen şirketler, Aralık ayında bağlayıcı sonuçları olan bir anlaşmaya imza atmıştı. Ortaklığın Avrupa ayağında çıkan sıkıntının dünya genelindeki anlaşmayı etkilemesi beklenmiyor.

 

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba