Elektrikli Arabamı Nerede Şarj Ederim Korkusunu Ford Ortadan Tamamen Kaldırıyor!

Ford Elektrikli Arabalar
Ford Elektrikli Arabalar

Elektrikli araçlara geçiş sürecinde birçok kişinin endişesi şarj istasyonlarının ihtiyaç duydukları anda yakınlarında bulamamaları oluyor. Ford bu endişelere son vermeyi planlıyor. Büyük Veri’yi (Big Data) kullanarak yoğunluğu yüksek olan bölgelere yeni şarj istasyonlarını yerleştirecek. Ford Elektrikli Arabalar

Araba Dergisi, Araba Test, Araba Sürüş, Araba Yorum, Araba Haber, Kullanılmış Araba, Sahibinden Araba, İkinci El Araba, Elektrikli Ford, Elektrikli Arabalar

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Veri analistlerinin geliştirdiği algoritma sayesinde, 1 milyon kilometreden fazla sürüş bilgisiyle, araçların nerelerde durduğu tespit edilerek şarj istasyonlarının konulacağı noktalar belirlenecek. Londra’da yapılan detaylı veri analizi ile az sayıda şarj istasyonunun yerinin stratejik olarak belirlenmesiyle önemli bir şarj ağı genişlemesi olacak.

[irp posts=”3625″ name=”Dergimiz Araba Habercisi Dergisi Nisan Sayısı’nı İndirmek İçin Turkcell Dergilik Linki Burada!”]

Ford Mobility Şehir Veri Çözümleri Proje Direktörü John Scott, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. ‘Oldukça fazla miktarda analiz ettiğimiz veriler sayesinde elektrikli araç kullanımının şarj istasyonu bulma konusundaki sorunlarını basit çözümlerle gidererek endişeleri kaldıracağız’ dedi. ‘Ford olarak akıllı dünya için akıllı arabalar mottosunu benimsemiş durumdayız. Elektrikli araçlar sayesinde şehirlerimiz daha temiz ve daha sessiz olacak. Sürdürülebilir bir dünya için yatırımlarımızı, büyük veriyi kullanarak çözümler sunmak yönünde yoğunlaştırıyoruz’ diye de ekledi.

500 milyonun üzerinde nokta tespiti yapıldı

Ford Mobility Şehir Veri Çözümleri raporu 2018 yılının Aralık ayında yayınlandı. 160 adet plug-in hibrit motorlu van segmentindeki araçların yolculuk verileri toplandı. 15.000 günlük araç kullanımında 500 milyonun üzerinde nokta tespitiyle veri analizi için bulut sistemde toplandı. Bu veriden yola çıkarak 8 aylık bir geliştirme süreciyle veri analistleri şarj istasyonlarının yerlerinin nerede olması gerektiğini tespit etti. Araçların hangi güzergahlarda sürüldüğünü, nereye park ettiklerini ve ne kadar park halinde kaldıklarının verileriyle özellikle teslimat işi yapan filolar tercih edildi. Geliştirilen algoritma sayesinde kurulacak yeni şarj istasyonları için ayrılan bütçenin verimli kullanılması ve şarj istasyonlarının araçların tam da ihtiyacı olduğu noktalarda olması planlanıyor.

Veri toplama sürecinde elde edilen bilgilerde araçların şarj edildiği yerlerin şirket depoları veya evler olduğu tespit edildi. Ayrıca ortalama olarak sadece %45 şarj oranı ile güne başladıkları da elde edilen veriler arasında. Bu yüzden de şehir içinde yer alan şarj istasyonları oldukça önem arz ediyor.

Markalar tarafından kurulan hızlı şarj istasyonları elektrikli araçların bataryalarını sadece 30-40 dk. sürede %80 seviyesinde dolduruyor. Avrupa’daki elektrikli araç sayısı bugün itibariyle 1 milyon adetin üzerine çıkmış durumda. Ayrıca 2040 yılında da toplam araç satışları içerisinde en büyük payı elektrikli araçların alması bekleniyor.

[irp posts=”3851″ name=”En Güvenli Kompakt SUV! Range Rover Evoque Euro NCAP Testinden 5 Yıldız Aldı”]

Ford Elektrikli Arabalar

Araba Habercisi Dergisi

Murat Tosun Mercedes CLS 400d’yi test etti!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba