İşte Ford Volkswagen ortaklığından gelecek olan elektrikli otomobil! Örtüsü kaldırılmaya başladı!

Ford Volkswagen elektrikli otomobil modelleri
Ford Volkswagen elektrikli otomobil modelleri

İşte Ford Volkswagen ortaklığından doğan ve markanın otomobil modellerinin yerini alacak ilk araç! Ford otomobiller konusunda ne olacağı merak konusuydu. Ford üretimi biten ya da bitecek modellere baktığım zaman Mondeo, Ecosport, Fiesta ve Focus karşıma çıkıyordu. Bu Ford’un bir iki modelin dışında neredeyse tüm otomobil modellerinin üretiminin bitmesi anlamına geliyordu. Ford yönetimi daha fazla bekleyemedi ve Volkswagen ortaklığıyla üretilecek, Fiesta’nın üretildiği fabrikada onun yerini alacak otomobili göstermeye başladı. Bu yorumların bazıları yurtdışı gazetecilerin ifadelerinden alındı. Ford üst düzey yöneticileri Peter Zillig ve Martin Sander ilk bilgileri açıkladı. Ford Volkswagen elektrikli otomobil modelleri.

INSTAGRAM HESABIM

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, paylaşılan ilk fotoğrafların dışında yazacaklarımın bir bölümü yurtdışındaki gazeteci meslektaşlarım tarafından kaleme alındı. Volkswagen platformunu kullanan ilk Elektrikli Ford otomobil modeli Mart ayında tanıtılacak.

Ancak Ford yöneticilerinden bazıları daha hızlı davrandı ve otomobilin üzeri örtülü ilk görsellerini paylaşmaya başladı. Bu yeni Ford elektrikli modelin 2023 yılının son çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.

Ford Avrupa Pazarlama Direktörü Peter Zillig yaptığı açıklamada, “Maceracı ruh bizim için felsefedir, bu araçta her zamankinden daha fazla Ford’dur” dedi. Bu açıklamayla Volkswagen temellerinde yükseliyor olsa bile onun Ford ruhunu devam ettiren bir model olacağına vurgu yapılmış oldu. Ford üst düzey yöneticisi Martin Sander twitter hesabından yaptığı paylaşımda: “2023’ün gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Yeni model Köln’den gelecek” dedi.

Ford’un Volkswagen temelli ilk elektrikli otomobili Fiesta’nın üretildiği Köln fabrikasında doğacak. Markanın yüksek üretim kapasitesiyle start vereceği bu projeden üretilecek elektrikli araç kompakt SUV olacak. Volkswagen ID4 ile kardeş olması beklenen model 150 HP ile 300 HP arasında güç üreten seçeneklere sahip olacak. Ford elektrikli SUV modelin 500 kilometreye yakın bir menzil sunması bekleniyor. Bu modelin tasarımının küçük bir Mach-E gibi olmasıysa kimse için şaşırtıcı olmayacaktır. Ford’un LED imzasını taşıdığıysa ilk fotoğraftan belli oluyor.

Ford Volkswagen elektrikli otomobil modelleri.

400 kilometre menzilli Elektrikli Peugeot 208, 2023 yılında yollara çıkıyor! 30 TL’ye 100 km yapacak!

Araba Habercisi Aralık 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Aralık 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 46. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 46. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

Ford Volkswagen elektrikli otomobil modelleri.

Ford Volkswagen elektrikli otomobil modelleri.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba