Gelire Endeksli Devlet iç borçlanma senedi (GES) otomobil fiyatlarını etkiler mi? İşte o detaylar!

GES sıfır kilometre araba fiyatları.
GES sıfır kilometre araba fiyatları.

Gelire Endeksli Devlet iç borçlanma senedi (GES) otomobil fiyatlarını etkiler mi? İşte o detaylar! GES sıfır kilometre araba fiyatları.

Instagram Hesabım

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi.

“Bakanlığımızca, vatandaşlarımızın tasarruflarını Türk Lirası cinsi varlıklarda değerlendirebilmelerinin teşvik edilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla, gelire endeksli Devlet iç borçlanma senedi (GES) talep toplama işlemleri 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren gerçekleştirilecektir. Sadece gerçek kişilere sunulacak olan GES’ler, ülkemiz genelinde gerçekleştirilecek duyuru ve talep toplama işlemleri yoluyla ihraç edilecektir. Senede ilişkin talep toplama işlemleri ile senedin ihracı, kupon ve anapara ödemeleri Bakanlığımız sitesinde yayınlanacak duyuruda belirtilecek bankalar aracılığı ile gerçekleştirilecektir. İhraç edilecek senetler üç ayda bir yatırımcısına kupon getirisi sağlayacak olup kupon ödemelerinde asgari getiri garantisi olacaktır. Senedin kupon ödemesine esas teşkil edecek getiri oranı ve vade yapısı ihraç duyurusunda ilan edilecektir. Senedin yatırımcıya sağlayacağı nihai getiri oranı, ihraç aşamasında Bakanlığımız tarafından belirlenen getiri oranının, hasılat gerçekleşmeleri çerçevesinde hesaplanacak endeks değeri ila çarpılması yoluyla belirlenecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Dün gece yapılan bu açıklamanın ardından döviz kurunda bir düşüş yaşanması bekleniyor. Açıklama öncesi Euro kuru gerilemiş olsa da açıklamanın ardından yeniden yükseldi. Ancak 15 Haziran tarihine kadar kurdaki hareketin aşağıya doğru dönme ihtimali var. Bakalım gelecek hafta bu konuda neler yaşanacak?

Eğer böyle olursa sıfır kilometre ve ikinci el otomobil fiyatlarında döviz kuruna bağlı olarak gerçekleşecek indirim söz konusu olabilir. Ancak bununla beraber otomobil fiyatlarında Özel Tüketim Vergisi düzenlemesi yapılması da gerekiyor. ÖTV ile ilgili bir düzenleme olmazsa satılan tüm sıfır kilometre otomobiller yüzde 80 diliminde yer alacak gibi görünüyor.

Tüketici kredilerinde vade sayıları azaltıldı! Otomobil satın alırken tüketici kredisi kullananlar dikkat!

Araba Habercisi Haziran 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Haziran 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 41. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 41. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

GES sıfır kilometre araba fiyatları.

GES sıfır kilometre araba fiyatları.

GES sıfır kilometre araba fiyatları.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba