Bu Adamlar Çıldırdı! Hyundai 180 Beygirlik Turbo Benzinli Yeni Motor Üretti!

Hyundai Yeni Motor 180 HP
Hyundai Yeni Motor 180 HP

Hyundai Motor Grubu, dünyanın seri üretim ilk CVVD motor teknolojisini üretti. Geliştirilmiş motor sayesinde 180 beygir elde edilirken emisyon seviyesi de çok düşük. Motor, valf açma ve kapama zamanlamasını kontrol ederek yakıt ekonomisi sağlıyor. Hyundai Yeni Motor 180 HP

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araç Testleri

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Hyundai Motor Grubu, gelecekteki Hyundai modellerinde kullanılmak üzere yeni nesil turbo benzinli motorunu üretti. Mühendislik harikası olarak üretilen motorda öne çıkan en önemli özelliği, dünyanın seri üretim ilk Sürekli Değişken Valf Süresi (Continuously Variable Valve Duration- CVVD) Teknolojisi. Bu yeni teknolojiye sahip ilk motor olan Smartstream G1.6 T-GDi, hem performansa hem de yakıt ekonomisine doğrudan katkı yapıyor.

[irp posts=”7247″ name=”Araba Habercisi Dergisi Eylül Sayısı Çıktı! Dergiliklerden Okuyabilir Abone Olabilirsiniz!”]

Araba Habercisi Dergisi Eylül Sayısı Çıktı!

Tamamen Hyundai tarafından geliştirilen valf kontrol teknolojisi, sürüş koşullarına göre valf açma ve kapama süresini düzenliyor. Böylelikle performansta yüzde 4 artış sağlanırken aynı zamanda yakıt ekonomisinde de güncel motorlara göre yüzde 5 civarında iyileşme elde ediliyor. Ayrıca, bu yeni motor sayesinde çevreye karşı sorumluluğunu da yerine getiren Hyundai, egzoz emisyonlarını da yüzde 12 oranında azaltıyor.

Hyundai Yeni Motor 180 HP Geliyor
Hyundai Yeni Motor 180 HP Geliyor

Yeni CVVD teknolojisiyle beraber motor gücünde de herhangi bir kayıp yaşanmıyor. İlk olarak Sonata modelinde yer verilen bu yeni ünite 180 beygir güç ve 265 Nm maksimum tork üretiyor. I4 benzinli turbo Smartstream G1.6 T-GDi motor, önümüzdeki yıllarda Hyundai’nin SUV, hatchback ve diğer sedan modellerinde de kullanılacak.

Hyundai Motor Grubu Araştırma ve Geliştirme Bölüm Başkanı ve aynı zamanda N Motorsport Takımı’nın önde gelen ismi Albert Biermann, yeni motor teknolojisi ile ilgili olarak, “CVVD motorun geliştirilmesi, Hyundai Motor Grubu’nun teknolojimizi nasıl kullandığımızı gözler önüne seriyor. Sürüş keyif ve yakıt ekonomisi için bu tip yenilikçi çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

Chery Subat 2024 Araba Habercisi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

Yeni Skoda Modelleri 2024 0 km

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba