8 yaş ve 160 bin km altındaki ikinci el araçlarda ekspertiz belgesi zorunlu hale getirildi! Sektör ne dedi?

ikinci el araba ekspertiz belgesi.
ikinci el araba ekspertiz belgesi.

8 yaş ve 160 bin km altındaki ikinci el araçlarda ekspertiz belgesi zorunlu hale getirildi! Sektör ne dedi? ikinci el araba ekspertiz belgesi.

Instagram Hesabım

Yapılan açıklamalara göre kısa bir süre önce Ticaret Bakanlığı’nın getirdiği yeni düzenlemeyle birlikte 8 yaş ve 160 bin km altındaki ikinci el araçlarda ekspertiz belgesi zorunlu hale getirilmiş oldu.

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç alım-satımıyla ilgili yeni bir düzenlemeye imza attı. 8 yaş ve 160 bin km’nin altındaki araçlara ekspertiz raporu zorunluluğunun getirildiği düzenlemeyle ilgili olarak Otomerkezi.net açıklama yaptı.

Otomerkezi.net CEO’su Ali Karakaş “İkinci el araç pazarı yıllardır belirli bir regülasyona kavuşturulmak isteniyordu. Sadece ikinci el araç ticareti yapan işletmeleri kapsayacak yeni düzenlemeyle birlikte pazardaki araçların yüzde 40’lık kısmı kayıt altına alınmış olacak. Sektörün kurumsallaşmasında önemli bir rol üstlenecek bu adımı doğru buluyor ve destekliyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, tüketicilerin uzun yıllardır yaşadığı tedirgin ve güvensizliğin son bulması adına alınan kararın sevindirici bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Emre, “İkinci ele olan talep, asli işi ikinci el araç alım satımı olmayanların da pazara dahil olmasını, yeni hileleri ve dolandırıcılık vakalarını da beraberinde getirdi. 2020 yılında yaptığımız ekspertiz işlemlerinde ortalama her 100 araçtan 9’unun pert (ağır hasarlı) olduğunu tespit etmiştik. Düzenlemeyle ikinci el araçlara duyulan güven artacak.” dedi.

Bu araç 3 Dakikada Şarj Oluyor ve 400 Kilometrenin Üzerinde Menzil Sunuyor! Bunu nasıl yapıyor?

Araba Habercisi Dergisi’nin Haziran 2021 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Haziran 2021 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi 29. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 29. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi Haziran 2021 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte. 

ikinci el araba ekspertiz belgesi.

ikinci el araba ekspertiz belgesi.

ikinci el araba ekspertiz belgesi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba