arabam.com gerçek verilerden 2. el fiyat araştırması sonuçlarını fiyatlar düşüyor diyerek açıkladı!

ikinci el araç fiyatları düşüyor
ikinci el araç fiyatları düşüyor

ikinci el araç fiyatları düşüyor, ikinci el araç fiyatı ucuzluyor, arabam ikinci el araştırması, ikinci el en çok satan marka, ikinci el en çok satan model.

İkinci el araç fiyatları düşüyor! arabam.com gerçek verilerden ikinci el fiyat araştırması sonuçlarını açıkladı! ikinci el araç fiyatları düşüyor, ikinci el araç fiyatı ucuzluyor, arabam ikinci el araştırması, ikinci el en çok satan marka, ikinci el en çok satan model.

Instagram Hesabım

Türkiye’nin önde gelen 2.el otomobil ilan platformu arabam.com, geçtiğimiz Kasım ayının ilan verilerini derleyerek, otomotiv pazarına ışık tutacak istatistikleri paylaştı. Yılın sonuna doğru arz – talep dengesi sağlanmaya başladı. Bu durumun Kasım ayında dengelendiğini ve ikinci el araç piyasasına yansıdığını söylemek mümkün.

ikinci el araç fiyatları düşüyor.

Yılın son çeyreğinde artan fiyatların düşüşü ile ilgili oluşan beklentinin Kasım ayı sonunda gerçekleştiği görülüyor. Kasım ayında arabam.com`da yayında olan ikinci el ilanların %35`inin, ilan sahipleri tarafından fiyatının %3- %4 aralığında düşürüldüğü gözlemlendi.

İşte Türkiye’nin en çok satan 20 sedan modeli! Türkiye Otomotiv Pazarı bu modellerden soruluyor!

Renault Kasım Ayında da İlk Sırada!

Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında en çok ilan verilen marka olan Renault, Kasım ayında da %2’lik artış göstererek birinciliğini koruyor. Renault markasını sırasıyla Volkswagen, Fiat, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Mercedes – Benz ve BMW izliyor.

Clio, Astra ve Focus Otomobil Modelleri Liderliğini Koruyor

İlanlara model özelinde bakıldığında Kasım ayında en çok ilan verilen otomobil modelleri Ekim ayında olduğu gibi Clio, Astra ve Focus oldu. Bu üç modeli sırasıyla yine Ekim ayında olduğu gibi Megane, Passat ve Corolla takip ediyor.

Clio, Astra ve Focus Otomobil Modelleri Liderliğini Koruyor

İlanlara model özelinde bakıldığında Kasım ayında en çok ilan verilen otomobil modelleri Ekim ayında olduğu gibi Clio, Astra ve Focus oldu. Bu üç modeli sırasıyla yine Ekim ayında olduğu gibi Megane, Passat ve Corolla takip ediyor.

Benzinli Araçlara Talep Arttı

Kasım ayı için arabam.com ilanları yakıt tipine göre incelendiğinde, dizel motorların oranı Ekim ayında olduğu gibi %56,88 ile birinci sıradaki güçlü konumunu koruyor. Dizel araçları sırasıyla LPG ve benzinli araçlar izliyor. Benzinli araçlar %19,55 ile geçtiğimiz dört ayın en yüksek oranını yaşıyor.

Kilometresi Yüksek Araçlara İlgi Yüksek

İkinci el ilan piyasasında 100.000 km üzerindeki araçlar Ekim ayında olduğu gibi Kasım ayında da daha çok görülüyor. 2020 yılında ikinci el araç fiyatlarındaki artışın etkisi ile daha uygun fiyatlı yüksek kilometreli araçlara talep devam ediyor.

Araba Habercisi Dergisi’nin Aralık 2020 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Aralık 2020 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi 23. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 23. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi Türk Telekom Dergilik üzerinden de yayın hayatına devam ediyor. Google Play ya da App Store’dan Türk Telekom e-dergi  uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Türk Telekom e-dergi iOS ve Android uygulamalarını indirerek çok yakında 23 sayıya birden ulaşma imkanınız da olacak.

Araba Habercisi Dergisi Aralık 2020 sayısı ayrıca Dijital basın dergilikte. 

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba