Ticaret Bakanlığı fiyatları şişiren insanları aldatan ilanların fişini çekti! Her yanlış için 100 bin TL ceza!

ikinci el araç satışı kimlik doğrulama

Ticaret Bakanlığı’ndan ikinci el araç satışına yeni uygulama! Yeni uygulamayla o ilanların fişi çekilecek! Ticaret Bakanlığı fiyatları şişiren insanları aldatan ilanların fişini çekti! Her yanlış ilan için 100 bin TL ceza! ikinci el araç satışı kimlik doğrulama.

İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞLARI NEDEN DURDU?

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el araç satışı için yeni düzenleme getirildi. Sahte ilanlar girerek hem konut hem de ikinci el araç fiyatlarının şişirilmesi sonucunda bu uygulama hayata geçirildi. Açıklanan bilgilere göre kanun 2 ay sonra yürürlüğe girecek. İki ay sonra yürürlüğe gireceği için ilan sitelerinden bu tip ilanların hızlı bir şekilde kaldırıldığını göreceğiz.

Yeni uygulamayla birlikte ilan sitelerinde ikinci el motorlu kara taşıtı veya taşınmaz ilanı vermek isteyenler, açık kimliklerini gizledikleri sahte hesaplar üzerinden ilan veremeyecek. Ayrıca ilana verilecek olan araçla ilgili kimlik doğrulama yapmak zorunlu olacak. Kendisine, eşine veya birinci ve ikinci derece kan hısımlarına ait olmayan ya da ilana konu taşınmaz veya taşıt sahibi tarafından yetkilendirilmediği taşınmazın veya taşıtın ilana konulması yasaklandı.

Bireysel olarak bu önlemler alınırken ikinci el araç ticareti yapan galeriler vb için 2. el araç satışı yetki belgesi doğrulama zorunluluğu da getirildi. Galeriler sadece satışına yetkili oldukları ikinci el araçları ilana koyabilecek. Bu kanuna uymayanlara her bir aykırılık için 100 bin TL’ye kadar ceza verilecek.

Bu düzenlemeyle ilgili yapılan açıklamaları haberin devamında bulabilirsiniz.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama: “Son zamanlarda ilan sitelerinde gerçeği yansıtmayan, fiyat şişirmeleri ve aldatmacaları içeren ilanlar yoluyla, Taşınmaz ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde vatandaşlarımızın mağdur edildiğinin gözlemlenmesi ve bu konuda çokça artan şikayetlerin bildirilmesi üzerine, söz konusu etik dışı ve yanlış uygulamaları ve mağduriyetleri ortadan kaldırmak amacıyla, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte ve İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte değişikliğe gidilmesi zorunluluğu ortaya çıkmıştır.”

Sıfır kilometre birçok araca ulaşım konusunda sıkıntı kalmadı! Sıfır Faizli kampanyalarını görürüz!

Araba Habercisi Eylül 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Eylül 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimizi bedava indirerek okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi 55. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 55. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Dergimizi aşağıdaki bağlantılardan görebileceğiniz gibi web sitemizden ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Turkcell Dergilik uygulaması kapandı. Bunun yerine farklı bir platformda yer almama kararı aldık. Dergimiz dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 55. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

ikinci el araç satışı kimlik doğrulama.

ikinci el araç satışı kimlik doğrulama

ikinci el araç satışı kimlik doğrulama.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba