Büyük SUV Modeller için Bataryaların Performansı Yetersiz! Ben Demiyorum Land Rover diyor!

Jaguar Land Rover Elektrikli Arabalar.
Jaguar Land Rover Elektrikli Arabalar.

Jaguar Land Rover grubu, karbon emisyonunu sıfıra düşürmek ve yakıt verimliliği sağlamak için elektrikli araçlara geçiş konusunda mevcut batarya teknolojisinin büyük SUV’lar için yetersiz olduğunu düşünüyor. SUV’lar yapıları itibariyle büyük ve geniş bir yapıya sahipler. Dolayısıyla da daha fazla hava direnciyle karşılaşıyorlar. Bu durum da enerji ihtiyacını artırıyor ve daha büyük bir batarya gerektiriyor. Jaguar Land Rover Elektrikli Arabalar.

Araba Dergisi, Araba Testi, Araba Testleri, Araba Sürüşleri, Araba Yorumları, Araba Yenilikleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”8860″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı Test Yıllığı Gibi: 13 Test Birden! Dergiliklerden Okuyabilirsiniz!”]

JLR Grubu Mühendislik Departmanı Direktörü Nick Rogers yaptığı açıklamada batarya teknolojisinin gelişmesinin kilit bir öneme sahip olduğunu belirtti. Rogers, ‘Büyük hacimli SUV’ların rüzgar dirençleri oldukça yüksek. Bu direnci yenmek için binek arabalara kıyasla daha fazla enerjiye sahip olmanız gerekiyor. Bugünkü batarya teknolojisiyle uygun bir menzil sunmak için çok fazla ünite koymamız gerekiyor. Bu da aracın ağırlığını artırarak menzile olumsuz etki ediyor’ dedi.

Land Rover model gamına plug-in hibrit modelleri eklemeye başladı. Range Rover ve Range Rover Sport PHEV modellerine ek olarak yeni Defender da plug-in hibrit versiyonuyla sunuluyor. Ancak henüz tam elektrikli bir Land Rover modeli piyasaya çıkmadı. Jaguar ise tam elektrikli model olarak i-Pace’i piyasaya çıkardı. Ancak her ne kadar dört çeker sistemine sahip bir SUV olarak lanse edilse de Land Rover gibi SUV modeli olmadığı aşikar. Bu yüzden de çok ciddi bir rüzgar direncine sahip değil ve enerji ihtiyacı da binek otomobilden çok farklı değil. Bu yüzden köşeli hatlara sahip klasik SUV çizgilerine sahip modellerin tam elektrikli versiyonlarını görmek için batarya teknolojisinin gelişmesi kaçınılmaz bir gerçek olarak görünüyor.

Land Rover’dan Hidrojenle Çalışan Modeller Gelebilir!

Büyük SUV’ların menzil ihtiyaçlarını karşılamak için sadece elektrik bataryalarıyla değil hidrojen teknolojisi de kullanılarak yapılan denemeler bulunuyor. Ancak hidrojenin de üretimi esnasında yenilenebilir enerji kullanılmadığı zaman fosil yakıtlı araçların neden olduğu karbon emisyonunun üzerinde bir değer oluşuyor. Bu noktada BMW’nin Toyota ile ortak yaptığı çalışmalar var. BMW X5 ve X7 modellerinin hidrojenle çalışan versiyonlarını 2021 yılında görebiliriz. Henüz resmi bir açıklama olmasa da batarya teknolojisinin çok hızlı gelişeceğini ve gelişmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Bu arada hidrojenle çalışan sistemlerin bugün itibariyle elektrikli sistemlerden 10 kat daha pahalı olduğunu belirtelim. Ancak 2025 yılında maliyetlerin rekabet edilebilir düzeye geleceği düşünülüyor.

Jaguar Land Rover Elektrikli Arabalar. Araba Habercisi Dergisi.

Hyundai Elektrikli Modellerini Tanıtmaya Hız Kesmeden Devam Ediyor! 13 Model Geliyor!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba