Sürücüsüz Metrobüs Böyle olur mu? Karsan Otonom Atak Electric Ne Zaman Hazır Olacak?

Karsan Otonom Atak Electric

Karsan Otonom Atak Electric, Karsan Elektrikli Otobüs, Karsan Atak Electric, Karsan Otonom Otobüs, Geleceğin Elektrikli Metrobüsü böyle olur mu?

İlk olarak Atak Electric üzerinde çalışmalar yürüten Karsan, Atak Electric’e Seviye-4 Otonom sürüş özellikleri kazandıracak. Bu sürücüsüz aracı gördüğüm zaman aklıma ilk gelen geleceğin metrobüsü böyle olur mu oldu. Karsan Otonom Atak Electric.

Instagram Hesabım

Dünyayı etkisi altına alan Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına rağmen teknolojiye ve Ar-Ge’ye yatırım yapmayı sürdürdüklerini, Türkiye ekonomisi için çalışmaya devam ettiklerini belirten Karsan CEO’su Okan Baş, “Bir yılda yüzde 100 elektrikli iki toplu taşıma aracını seri üretime geçiren ilk ve tek Türk markası olmuştuk. Karsan olarak, geleceğin taşımacılığını şekillendirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elektrikli ve otonom araçlar çok önem verdiğimiz bir konu. Markamızın da vizyonunu temsil ediyor. Jest Electric ve Atak Electric’i dünyanın dört bir yanına ihraç etmeyi sürdürürken, bir yandan da 2020 yılı için planladığımız ve bir süredir üzerinde çalıştığımız otonom araçlar için ilk adımı atmanın sevincini yaşıyoruz.” diye konuştu.

Skoda Kamiq G TEC Özellikleri Neler? 100 km’de 3.5 kg doğalgaz tüketiyor!

Sürücüsüz Elektrikli Otobüs yıl sonunda hazır olacak!

Otonom sürüş özelliklerine sahip ilk modelin Atak Electric olacağını dile getiren Karsan CEO’su Okan Baş, “Ar-Ge ekibimiz tarafından geliştirilen ve 2019 Eylül’de seri üretimine başladığımız Atak Electric’te, Seviye-4 Otonom yani sürücü yardımı olmadan dinamik sürüş gerekliliklerinin tümünün, otomatik bir sürüş sistemi tarafından yapılması için çalışmalarımız başladı. Bu doğrultuda, otomatik sürüş fonksiyonlarının yerine getirilebilmesi için radar, lidar, termal kamera gibi, araç çevresindeki canlı ve cansız tüm varlıkların tespit edilmesini sağlayan özel ekipmanlar da kullanıyoruz. Ağustos ayında ilk prototipini tamamlayacağımız otonom Atak Electric’in simülasyon ve validasyon testlerini ise, Bursa’daki Hasanağa fabrikamızda gerçekleştireceğiz. Yıl sonu itibariyle Otonom Atak Electric’i kullanıma hazır seviyeye ulaştıracağız. Sürdürülebilir ulaştırma çözümlerinde öncü yaklaşımımızla çalışmalarımıza hız kesmeden devam ederken, tüm dünyayı etkileyen salgını en kısa zamanda atlatıp tekrar sağlıklı günlere kavuşmamızı temenni ederim” dedi.

[irp posts=”16289″ name=”Araba Habercisi Nisan 2020 Sayısı Çıktı! Araba Habercisi Nisan Sayısında Neler Var?”]

Karsan Otonom Atak Electric.

Araba Habercisi Nisan 2020 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi ikinci yılın üçüncü sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 16. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Nisan 2020 Sayısında Neler Var?

Araba Habercisi Nisan 2020 yine dopdolu içeriğiyle sizleri bekliyor.

Şekil değiştiren, boyu uzayan araba yaptılar.
Mercedes Benz E Serisi yenilenmiş haliyle ne zaman satılacak?
Yerli Üretim Renault Clio’ya LPG ve Hibrit seçenekleri ekleniyor.
Kompakt HB sınıfında Yeni Seat Leon tanıtıldı.
Yeni Audi A3 Sportback bugüne kadar üretilenlerin en iyisi olmuş.
Opel Corsa Araba Habercisi Dergisi’nin detaylı testine çıktı.
Sekizinci nesil Volkswagen Golf GTI kendini gösterdi.
Uygun fiyatlı SUV model Kia Seltos gelecek mi?
SUV sınıfında Fiat 500 X yenilenmesiyle iddiasını artırdı.
Böylesi daha önce hiç üretilmedi. İşte yeni Porsche 911 Turbo S.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba