Kenyalı Yerli Araba Üreticisi Mobius Hala Seri Üretime Geçemedi! Sadece 50 Test Arabası!

Kenyalı Yerli Araba Mobius
Kenyalı Yerli Araba Mobius

Kenyalı yerel otomobil üreticisi Mobius Motors, 2014 yılında kurulmasına rağmen bugüne kadar sadece 50 adet test aracı üretti. Kenyalı Yerli Araba Mobius

Araba Dergileri, Araba Dergisi, Otomobil Dergileri, Araba Testleri, Araba Haberleri, Araba Yorumları, Kullanılmış Araba, Sahibinden Araba, İkinci El Araba, Yerli Araba, Yerli Üretici, Kenya Yerli Otomobil

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Mobius, Afrika’da yer alan birkaç firmadan birisi. Gelişmemiş pazarlarda, dünya çapında faaliyet gösteren otomobil devlerine karşı pazardan pay kapmak için çalışan firmalar arasında. Japon Toyota ve Alman Volkswagen grubu gibi otomobil devleri tüm çalışmalarını belli bir adetin üzerinde olan büyük pazarlara yoğunlaştırıyorlar. Yerel pazarlarda ise yerel markalar hakimiyet kurmaya çalışıyor. Örneğin, Uganda’da Kiira Motors, Gana’da Kantanka ve Nijerya’da Innoson Motors gibi firmalar yer alıyor.

[irp posts=”3625″ name=”Dergimiz Araba Habercisi Dergisi Nisan Sayısı’nı İndirmek İçin Turkcell Dergilik Linki Burada!”]

Ancak bu firmalar da belli güçlüklerle karşı karşıya kalıyor. Özellikle ithalatla gelen arabalar ve düşük satın alma gücü, pazarın ve yerel markaların büyümesinin önündeki en büyük engeller olarak belirtiliyor.

Londra doğumlu Mobius Motors’un 34 yaşındaki kurucusu Joel Jackson, zorlu bir yolda olduklarını belirtiyorlar. 10 yıl önce tarım şirketinde çalışırken Kenya’ya yaptığı bir seyahatte, Afrikalı sürücüler için Afrika’da üretilmiş bir arabanın hayalini kurduğunu belirtti. Mobius, küçük ve gösterişsiz bir SUV üretiyor.

Uygun fiyatlı ve Afrika’nın yol koşullarına en uygun araç iddiasında. Giriş seviyesindeki modelinin fiyatı ise 13.000 dolar seviyesinde ki bu da ikinci el bir Japon SUV fiyatına denk geliyor. Tanıtıldıktan sonra 300 dolarlık kapora karşılığında 400 adetin üzerinde sipariş alan Mobius, tamamen üretime geçmek için ve Ar-Ge çalışmalarının ciddi bir bütçeye mal olmasından dolayı takviminin şu anda bir yıl gerisinde.

Sadece Kenyalı üretici değil Ugandalı Kiira Motors’da %96’sı devlete ait ve 40 milyon dolarlık tesis kurarak yılda 5.000 adetlik araç üretimi planlamasına rağmen 2011’den bu yana sadece 3 adet prototip tanıtabildi.

Kenya, Uganda, Rwanda, Burundi, Tanzanya ve Güney Sudan’ın yer aldığı Doğu Afrika Birliği’nde şu anda yılda 500.000 adetlik Pazar olmasına rağmen önümüzdeki 10 yıl içerisinde bu adetlerin iki katına çıkması öngörülüyor.

[irp posts=”3751″ name=”Youtube MSE Medya Kanalında Mercedes CLS 400d Testim Yayında! Abone Ol Kaçırma!”]

Kenyalı Yerli Araba Mobius

Araba Habercisi Dergisi

Murat Tosun Audi A7 Sportback Testi

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba