Mercedes Benz EQS Almanya’da satışa sunulmaya hazırlanıyor! EQS modelinin özellikleri neler?

Mercedes Benz EQS ne zaman satılacak?
Mercedes Benz EQS ne zaman satılacak?

Mercedes Benz EQS Mayıs ayında Almanya’da satışa sunuluyor! EQS modelinin özellikleri neler? Mercedes Benz EQS ne zaman satılacak?

Instagram Hesabım

Bizlerin elektrikli araçlar için verdiği örneklerde çoğunlukla İstanbul Bodrum yapar mı lafını kullanırız. Mercedes Benz yönetimi de bu araç için aynısını yaptı ve Münih’ten Berlin’e veya Oslo’dan Stockholm’e molasız yolculuk dedi. 770 kilometreye (WLTP) menzil sunan Mercedes Benz EQS, 385 kW’a (516 HP) varan gücüyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Tüm EQS modellerinde arka aksta bir elektrikli güç aktarma organı (eATS) bulunuyor. 4MATIC’li versiyonlardaysa ön aksta da bir eATS görev yapıyor. Mercedes Benz EQS’in 750 HP güç üreten performanslı bir versiyonu da olacak.

Seri üretime giden yolda EQS, Immendingen’deki Test ve Teknoloji Merkezi de (PTZ) dahil olmak üzere yaklaşık beş milyon kilometre boyunca test edilmiş. İskandinavya’daki zorlu kış testlerini de başarıyla tamamlayan EQS, Güney Afrika’da da sıcaklık testlerine çıkmış.

EQS, S Serisi ailesinin elektrikli üyesi olduğu için akustik ve konfor gibi konularda en yüksek beklentileri karşılayacak şekilde geliştirilmiş. Mercedes Benz yönetimi yüzde 70 kapasiteye kadar pil kullanımı için 10 yıl ya da 250 bin km garantisi de verecek.

Mercedes me Charge şu anda dünya çapındaki en büyük şarj ağı olarak ön plana çıkıyor. Günümüzde 31 ülkede 500.000’den fazla AC ve DC şarj noktası sunan Mercedes me Charge bunun 200.000’den fazlasını Avrupa’da sunuyor. 300 kilometreye kadar (WLTP) menzil sadece 15 dakikada şarj edilerek kullanılabiliyor.

Mercedes Benz EQS’in farklı ve dikkat çekici tasarımında A ve C sütunlarının mümkün olabilecek en üst düzeyde ileri alınmasıyla yaşam alanında istenen kullanım alanı yakalanmış. Aracın yaşam alanına göz attığımda elbette ilk olarak MBUX Hyperscreen ekran dikkat çekiyor. Aracın yaşam alanını neredeyse boydan boya kaplayan bu ekranı kullanmak büyük bir keyif olacaktır. MBUX Hyperscreen içermeyen baz modelse biraz farklı bir orta konsola sahip olacak. Ayrıca S-Serisi’nin “sportif” ekranı, üç boyutlu bir performans şovuna dönüştürülmüş. Araçta kullanılan tüm dijital sistemler Mercedes Benz’in yapay zeka sistemiyle destekleniyor. En çok dikkatimi çeken detaylarından birisi sürücü kapısının dokunmadan sadece bir el hareketiyle kapatılabiliyor olması. Mercedes Benz EQS Mayıs ayında Almanya’da satışa sunuluyor. Bu model ülkemizde de boy gösterecek araçlardan biri olacak.

Mercedes Benz EQB ne zaman satışa sunulacak?

Araba Habercisi Mayıs 2021 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi 28. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 28. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi Mayıs 2021 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte. 

Mercedes Benz EQS ne zaman satılacak?

Mercedes Benz EQS ne zaman satılacak?

Mercedes Benz EQS Mayıs ayında Almanya’da satışa sunuluyor. Bu model ülkemizde de boy gösterecek araçlardan biri olacak.

Mercedes Benz EQS ne zaman satılacak

Mercedes Benz EQS ne zaman satılacak?

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba