Çip Krizi Ne Durumda? ODD ve Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Emir Ali Bilaloğlu açıkladı!

ODD YKB Emir Ali Bilaloğlu.

Çip Krizi Ne Durumda? ODD ve Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Emir Ali Bilaloğlu açıkladı! ODD YKB Emir Ali Bilaloğlu, Doğuş Otomotiv YKB Emir Ali Bilaloğlu, Otomotiv üretiminde çip krizi, araç üretiminde çip krizi.

Instagram Hesabım

Otomotivdeki çip krizi hakkında önemli açıklama geldi.
ODD Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğuş Otomotiv Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Emir Ali Bilaloğlu: “Bu sene global otomotiv üretimi normale dönerken bu sefer de çip sıkıntısı çıktı. Üretime olan etkisini yaşamaya başladık. Çünkü yeterince çip bulunamıyor.”

ODD YKB Ali Bilaloğlu, salgının otomotiv sektörüne etkisi ve otomotiv dünyasının geleceğini yorumladı. Radyo Trafik’te yayınlanan “Duayen” programına bu hafta Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğuş Otomotiv Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Emir Ali Bilaloğlu katıldı. Bilaloğlu, salgının otomotiv sektörüne etkisi, elektrikli motorların gelişimi, otonom sürüş ve sektörün geleceğine dair açıklamalarda bulundu.

ODD YKB Emir Ali Bilaloğlu açıkladı

ODD Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğuş Otomotiv Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Emir Ali Bilaloğlu üretimle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Geçen yıl bir bölgede pandemi sonlandı, diğer bölgede başladı. O yüzden bir bölgede yan sanayi açıldı ya da yan mamul üretilmeye başladı ama bu sefer başka bir bölgede durdu. O araç da montaj sırasında tek bir vidası eksik dahi kalsa biliyorsunuz o aracı bitirip müşteriye teslim edemiyorsunuz. Bu kompleks yapı, lojistiğin global anlamda bütün dünya üzerinden otomotiv sanayisini etkilendiğinden… Çünkü bu her üretici için geçerli. Sadece Almanya’yı örnek verdim, bizim temsil ettiğimiz markaların çoğu orada üretim yaptığından. Bu Fransa için de geçerli, Çin için de geçerli, İtalya için de geçerli, ABD için de geçerli oldu. O yüzden otomotiv üretimi geçen sene bir türlü o normal frekansına geri dönemedi. Bu sene döner gibi yaparken bu sefer de yarı iletken mamullerde sıkıntı çıktı. Çip üretiminde sıkıntı çıktı. Onların şu an üretime olan etkisini yaşamaya başladık. Çünkü yeterince çip ya da iletken mamul bulunamıyor şu an piyasada. Bu da otomotiv sanayisinde elektronik parçaların artışından dolayı gitgide daha önem arz ediyor. O yüzden de bu sene üretim açısından baktığımızda yine eski frekansa bir türlü gelemedi otomotiv sanayisi.”

Çip Krizi Ne Durumda? İngiltere’de otomobil üretimi yüzde 27.3 ticari araç üretimi yüzde 31.5 düştü!

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba