Otomobiller rölantide çalışırken kaç litre yakıt tüketir?

Otomobiller rölantide kaç litre yakıt tüketir
Otomobiller rölantide kaç litre yakıt tüketir

Otomobiller rölantide çalışırken kaç litre yakıt tüketir? 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24’te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis’te büyük yıkıma yol açtı. Depremzedelerin önemli bir bölümü geceleri otomobillerinde geçiriyor.

Otomobiller rölantide çalışırken benzin, motorin ya da otogaz tüketimi yapar. Bu durum şartlara göre değişkenlik gösterir. Aşağıda ne kadar yakıt tüketimi gerçekleştiğini yazacağım ama bunun öncesinde aracınızı her zaman yarım depo dolu vaziyette bırakmanızı öneririm. Afet uzmanlarının büyük bir bölümü otomobillerini bu şekilde kullandıklarını ve yarım deponun altına düştükleri zaman yakıt yok olarak düşündüklerini dile getiriyor.

Otomobil rölantide çalışırken en büyük tüketimi ilk çalıştırma ve motorun ısınmasına kadar geçen sürede gerçekleştirir. Bu sırada tüketim araçtan araca farklılık gösteriyor olsa bile motor ısınana kadar 1.5 litreyi bulabilen saatlik tüketim değerleri ortalama veri olarak kullanılabilir.

Motor ısındıktan sonra aracın üzerinde herhangi bir elektrik yükü yoksa bu tüketim 0.5 – 0.7 litre/saat arasında kullanılabilecek bir tüketim ortaya çıkar. Aydınlatmalar kullanılırsa bu tüketim değerlerine 0.1 litre ekstra eklenir.

Otomobilin içinde ısınma ya da soğutma için klima çalıştırılırsa bu tüketim saatte 1.0 litreye yükselir. 8 saatlik araç içi gecelemelerde otomobilin tüketimi 8 litreyi bulabilir, hatta aşabilir.

Yukarıda yazdığım bu tüketim sonuçları ortalama verilerdir. İlerleyen günlerde otomobillerde bu tip kullanımlar yaparak daha net verilerin yanında benzinli, dizel ve otogaz tüketim farklılıklarını da yazacağım.

Otomotiv, akaryakıt ve yan sanayi sektörünün bölgeye yardımları aralıksız bir şekilde devam ediyor!

Kimler Kan Bağışında Bulunabilir?

Kan bağışının sadece Kızılay Kan Bağış merkezlerinde yapıldığını belirten Tıbbi Biyokimya Uzmanı İlknur Bozkurt, kan bağışçısı olabilmek için 19 yaşından gün almak, herhangi bir kronik hastalığı ve bulaşıcı bir hastalığı bulunmamak şartlarına sahip olunması gerektiğini belirtti. Dr. Bozkurt, kan bağışı işlemi öncesinde hastanın aç olmaması, kendini kan verebilecek kadar iyi hissetmesi, yorgun ve uykusuz olmaması gerektiğini de söyledi.

Otomobiller rölantide çalışırken kaç litre yakıt tüketir?

Otomobiller rölantide kaç litre yakıt tüketir

YOUTUBE

Otomobiller rölantide çalışırken kaç litre yakıt tüketir?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba