Otomotiv, akaryakıt ve yan sanayi sektörünün bölgeye yardımları aralıksız bir şekilde devam ediyor!

6 Şubat 2023 Depremi Otomotiv Yardımları
6 Şubat 2023 Depremi Otomotiv Yardımları

Otomotiv, akaryakıt ve yan sanayi sektörleri deprem bölgelerine yardım için tüm güçleriyle seferber oldu. 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24’te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis’te büyük yıkıma yol açtı. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Yardıma koşan herkesten Allah razı olsun. 6 Şubat 2023 Depremi Otomotiv Yardımları.

6 Şubat 2023 Depremi Otomotiv Yardımları

6 Şubat 2023 günü Türkiye’nin 10 kentinde büyük yıkıma yol açan depremin ardından otomotiv, akaryakıt ve yan sanayi sektörünün bölgeye yardımları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Toyota Türkiye ve Lexus Türkiye bayileri, bayi çalışanları, ajansları ve ALJ Türkiye şirketleri çalışanlarının desteğiyle 20 milyon TL toplanarak, Ahbap Derneği’nin, afet bölgelerindeki barınma sorununa çare olmak üzere başlattığı Konteyner-Ev Projesi’ne dahil olundu. Suzuki ve MG Türkiye temsilcisi Doğan Trend Otomotiv deprem bölgesine yardım için şubat sonu düzenlenmesi planlanan elektrikli araç lansmanını iptal etti ve tüm lansman bütçesini yardım için kullanma kararı aldı. Borusan Grubu (BMW, MINI vb) deprem bölgesi için yardım tırları, iş makinesi ve enerji çözümleri tedariki sağlıyor. Ayrıca çalışanlardan oluşan gönüllülerle bölge halkıyla birlikteler. Honda deprem bölgesine jeneratör, konteyner ev diğer acil ihtiyaçlar için çalışmalarını ilk günden beri sürdürüyor.

Kan bağışında bulunmak için bu koşullara dikkat! Kimler Kan Bağışında Bulunabilir?

Oyak Renault, Renault Grubu deprem bölgesinde acil ihtiyaç maddelerinin temini ve dağıtımı için çalışıyor. MAİS (Renault/Dacia) ailelerinin barınma, ısınma, gıda, hijyen malzemeleri ve diğer tüm temel ihtiyaçları ile ilgili destek faaliyetleriyle bölgede. Koç Topluluğu deprem bölgesinde faaliyet gösterdikleri birçok alandaki şirketleriyle (Ford Otosan, Tofaş Fiat vb) öncelikli acil ihtiyaç olarak belirlenen elektrikli ısıtıcı, kıyafet, battaniye, lamba, ocak, piknik sobası, tıbbi yardım, karavan temel gıda, akaryakıt vb ile orada. Anadolu Grubu (Kia, Isuzu, Garenta, ikinciyeni vb) deprem bölgesinde grup şirketleriyle birlikte destek olmaya devam ediyor. Doğuş Grubu (Volkswagen, Seat, Audi, Skoda vb) deprem bölgesinde 13 Tüvtürk istasyonunu, yetkili satıcıları barınma merkezi yaptı. Vinçli kamyon, excavator, kamyonlar, binek araçlar vb ile deprem bölgesinde yardımları sürdürüyor.

Çocuklara deprem nasıl anlatılmalı? Bilgilendirmek isterken çocuklarda kaygı oluşturabilirsiniz!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED 34 kulübü, 4 yarış takımdan gelen 530 gönüllü ve 230’dan fazla 4×4 araçla, özellikle köylere malzeme ulaştırmaya çalışıyor. Karsan deprem bölgesinde AFAD ile iletişim halinde acil ihtiyaçlar için yardımlarını sürdürüyor. Hyundai deprem bölgesine 10 milyon TL ihtiyaç ürünleri desteğinin ardından markanın Güney Kore’deki merkezi de 1.8 milyon dolar yardımda bulunuyor.

Chery’nin yaklaşık 100 bin dolarlık ısıtıcı, battaniye, kışlık yorgan, içme suyu, hazır yiyecek vb. dahil olmak üzere acil durum malzemesini içeren yardım tırı deprem bölgesinde. Sabancı topluluğu (Mitsubishi, Lassa, Bridgestone vb) deprem bölgesinde acil ihtiyaç malzemesi tırları barınma için 44 konaklama alanı, 10.000 kişiye gıda sağlayan seyyar mutfaklar, 600’den fazla jeneratör ve elektrik altyapısı, 200 kişilik arama kurtarma ekibi ve iş makineleri vb sağlıyor. Otokoç AFAD ile deprem bölgesine karavan, araç, jeneratör, konteyner, ısıtıcı ve bunun gibi yardımların yanında İşitme Engelli insanlar için de destek sağlıyor.

Sahte yardımseverlik ve bağış girişimlerine karşı dikkatli olun! Sahte bağış toplama girişimi nasıl anlaşılır?

Petrol Ofisi yaptıklarımız boynumuzun borcu dedi, 5 milyon litre akaryakıtı AFAD’a sunmak üzere bölgeye kademeli olarak ücretsiz göndermeye başladı, seferberliği sürdürmeye kararlıyız dedi. BP Castrol deprem bölgesi için 5 milyon dolarla birlikte, global ölçekte çalışanlarının bp vakfı aracılığıyla yapacakları yardım kadar ek yardım yapacak. Ayrıca acil yardımlarla birlikte akaryakıt ve madeni yağ tedarik edecek. Opet 14 tanker akaryakıtı AFAD ve valiliklerin belirlediği noktalara gönderdi, 2 gezici akaryakıt istasyonu tedarik etti. Yardım malzemeleri taşıyan tırları da deprem bölgesine gönderdi.

Total giyim, gıda, hijyen malzemeleri taşıyan ihtiyaç kolilerini deprem bölgelerine göndermek için yardım noktalarına iletti. Shell 5 milyonluk akaryakıt desteği, farklı yakıt tedarikleri ve temel ihtiyaç malzemeleri ile deprem bölgesinde. Aygaz deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulan şeylerden olan ısıtıcı ocak tüp gibi ürünlerle deprem bölgelerinde. Aytemiz deprem bölgesinde tüm araçları akaryakıt sevkiyatı için hareket halinde. Bölge halkının ısınma ve aydınlatma ihtiyacına yönelik yakıt ikmali ve acil ihtiyaç desteği sağlıyor. Continental arama kurtarma çalışmalarını ve acil ihtiyaçları sürekli takip ediyor ve gereken yardımları, acil ihtiyaçları karşılıyor.

Deprem bölgesindeki illerde trafiğe kayıtlı kaç tane taşıt bulunuyor?

Stellantis (Peugeot, Opel, Citroen) 600 kadarı bebek, küçük çocuklar ve yaşlılar olmak üzere yaklaşık 1200’i aşkın kişiyi deprem bölgesinden tahliye etti. Nissan Türkiye deprem bölgesi için Kızılay’a 1 milyon Euro yardımla birlikte, 4×4 araçlarını ve acil ihtiyaçlar için 2 tır gönderdi. Enterprise Türkiye, araç parkındaki yaklaşık 100 adet entegre ve çekme karavanı deprem bölgesine yolladı. Ayrıca karavanlarını bölgeye sevk etmek isteyenler için sevkiyat sürecini uçtan uca organize ediyorlar.

Pirelli deprem bölgesi için 100 bin Euro AFAD’a, 100 bin Euro UN’a yardım yaptı, çalışanlarımızın yaptığı kadar daha yapacağız dedi. Toyota deprem bölgesinde arama kurtarma ekipleri, tırlarla acil ihtiyaç malzeleleri gönderimlerinin yanında prefabrik ev ve yaşam alanları oluşturacağı proje için 1.9 milyon dolar kullanacak.

Koç Holding ve grup şirketleri deprem bölgesinde barınma, sağlık, eğitim ve depremlerden etkilenen çocukların desteklenmesi için 1.8 milyar TL ayırdı. Bugüne kadar yaptıkları destek bununla 2 milyar TL oldu. LeasePlan Türkiye, Ahbap Derneği’ne deprem bölgesinde kullanılmak üzere 1 milyon TL nakdi yardım gerçekleştirdi. TOSB Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ise afet bölgesinde kullanılmak üzere AFAD’a 1.5 milyon TL bağış yaptığını açıkladı.

6 Şubat 2023 Depremi Otomotiv Yardımları.

YOUTUBE

6 Şubat 2023 Depremi Otomotiv Yardımları.

6 Şubat 2023 Depremi Otomotiv Yardımları

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba