Elektrikli Araç Satın Alırken Sonradan Üzülmeyin! Eylül Ayında Vergi Reformu Lafını Çok Duyacağız!

Otomotiv Gazeteleri 14 Ağustos 2023

Elektrikli Araç Satın Alırken Sonradan Üzülmeyin! Eylül Ayında Vergi Reformu Lafını Çok Duyacağız! Otomotiv Gazeteleri 14 Ağustos 2023.

ELEKTRİKLİ ALIRKEN BU 7 MADDEYE DİKKAT

Elektrikli araç satın alırken sonradan üzülmemek için bunlara göz atın. Elbette bunlara eklenebilecek daha farklı şeyler olabilir. Ancak en önemli noktaları 7 maddede topladım. 1. Kullanılabilir batarya kapasitesini öğrenin. Batarya kapasitesinin tamamı kullanılabilir değildir. 2. Açıklanan menzilin şehir mi, ortalama mı olduğuna bakın. Şehir verisi ön plana çıkarılarak menzil açıklanmadığından emin olun. 3. Fabrika verisi 100 km’deki tüketiminin üzerine %25 ekleyin. Bu tip ölçümler belirli kurallar çerçevesinde yapılıyor. Nasıl içten yanmalı motorlu araçlarda fabrika verisini tutturmak imkansızsa bu araçlarda da aynı durum söz konusu.

4. Hızlıyken çok, yavaşken az yaktığını unutmayın. Şehir içinde kullanıyorsanız nefis sonuçlar elde edeceksiniz. Otoyoldaysa menzilin nasıl eridiğini göreceksiniz. 5. Daha uzun menzilli araçların 2024 yılından itibaren çıkacağını bilin. 6. Batarya garantisine yıl olarak değil km olarak bakılması gerektiğine dikkat edin. Yani 8 yıl garanti denilebilir ama kaç kilometre yapınca garantinin sona ereceği bilgisini de mutlaka kontrol edin. 7. Bataryalarda tek hücre değişiminin şimdilik mümkün olmadığını bir sorun olması durumunda hepsinin birden değişmesi gerektiğini de unutmayın. Sonuçta elektrikli satın alırken sorgulayın.

MG Marvel R Electric’in Tüm Detayları Açıklandı! Karizmatik Marvel R Kaç Paraya Satışa Sunuldu?

Verginin Vergisi Dönemi biter mi?

Otomotiv Gazeteleri 14 Ağustos 2023.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan vergi düzenlemesi taleplerine destek açıklaması gazetelerin manşetlerinde yer aldı. Orta Vadeli Program (OVP) çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı açıklamada “bunu vergi artacak ya da azalacak diye değerlendirmemek gerekiyor. Buna vergi sisteminin modernize edilmesi, sadeleştirilmesi, daha dengeli hale getirilmesi diyelim açıklamasını yapıyor. Yılmaz, 10 Eylül 2023 tarihine kadar programı açıklamayı planladıklarını da ifade ediyor. Otomotiv vergilendirme sistemi hakkında ne olabilir? Yapılan açıklamalar arasından bir tanesine baktığım zaman karşıma çıkan şu oldu: “Verginin vergisinin ödenmesi gibi bir durum var. Değişken olmayan, belirli kuralları olan, kalıcı, güven veren, adil vergi sistemi istiyoruz.” Hepimizin bildiği gibi sıfır kilometre otomobillerde verginin vergisi uygulaması karşımıza çıkıyor. Neler olur gerçekten bilmiyorum, bu olur mu olmaz mı bilmiyorum ama Vergi Reformu lafını bu ayın sonundan itibaren çok sık bir şekilde duymaya başlarız gibi görünüyor.

Opel Grandland Liste Fiyatları Nasıl? Opel Türkiye yönetimi 0 km Opel Grandland için kaç para diyor?

Otomotiv Gazeteleri 14 Ağustos 2023.

Peugeot 2008 Eylül’de geliyor

Peugeot 2008, yenilenmesinin ardından eylül ayından itibaren 3 farklı motor seçeneğiyle ülkemiz yollarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Benzinli 1.2 PureTech 130, dizel 1.5 BlueHDi 130 ve elektrikli 156 HP’lik E-2008 ile satılacak.

Marvel R EV Satışa sunuldu

MG, yeni elektrikli premium SUV modeli Marvel R Electric’in satışlarına başladı. D segmentinde yer alan yeni model, 2.989.000 TL’den başlayan fiyatı, 85.000 TL’den başlayan kiralama seçeneğiyse satışa sunuldu.

700 km’nin Üzerinde menzil

Stellantis’in, yeni STLA Medium Platformu açıklandı! STLA Medium 700 km’nin üzerinde menzil, şarj süresi, performans, verimlilik, ulaşılabilirlik ve sürüş keyfi ile dikkat çekecek. Yeni fabrikalar da kurulmaya başlayacak.

Otomotiv Gazeteleri 14 Ağustos 2023.

Otomotiv Gazeteleri 14 Ağustos 2023

Otomotiv Gazeteleri 14 Ağustos 2023.

REKLAM

Youtube Murat Tosun