Dünyanın En Çok Satış Yapan Grubu Hangisi?

Otomotiv Grupları Kaç Satıyor? En çok satan grup hangisi? Volkswagen Grubu tüm markalarıyla global çaptaki satışlarıyla başarısını sürdürüyor. VW çatısı altındaki markalarla dünyanın en fazla satış yapan otomotiv grubu ünvanını bu yıl da bırakmayacak gibi gözüküyor. Kasım sonu satış verileriyle VW grubu neredeyse 10 milyon adetlik satışa ulaştı. Otomotiv Grupları Satış Rakamları 2019.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”10435″ name=”Turkcell Dergilik’te Araba Habercisi Aralık Sayısını Okudunuz mu?”]

VW bünyesindeki markalarla tüm kıtalarda pazar payını artırmayı başardı. Özellikle Brezilya’da geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre satışlarını %16,8 oranında artırdı. Geçen yıl Kasım ayı dahil olmak üzere 11 aylık süreçte 364.600 adetlik satış gerçekleştirdi. Bu yıl ise aynı dönemde 425.800 adetlik satış yaptı. VW Grubu’nun doğduğu topraklar olan Avrupa’da ise 11 aylık süreçte 4 milyon adetin üzerinde satış gerçekleştirdi. Çin’de ise geçen yıl ile aynı satış başarısını yakalayan VW Grubu’nun satışları 3.5 milyonun üzerinde oldu.

Yeni Volkswagen Caddy Çizimleri Yayınlandı!

Markalar bazında bakıldığında ise tahmin edileceği üzere VW Grubu’nu göğüsleyen VW Binek Otomobilleri oldu. 2019 yılında Kasım ayı dahil olmak üzere 5.5 milyon adetin üzerinde VW modeli kullanıcılarıyla buluştu. Ardından en çok satış yaptığı marka ise Audi oldu. Audi ilk 11 ayda 1.669.600 adetlik satış başarısı gösterdi. VW Grubu’nun en çok satış yapan üçüncü markası ise Skoda oldu. Skoda, Kasım ayı dahil 1 milyon adetin üzerinde sattı. En dikkat çekici başarı ise Seat markasından geldi. Geçtiğimiz yıla oranla ilk 11 aylık süreçte satışlarını %10,3 oranında artırarak 542.800 adetlik satış başarısına ulaştı. VW Grubu’nun en çok satış yapan markaları ise Seat’ın ardından şöyle sıralandı; Porsche, VW Ticari Araçlar, MAN, Scania, Bentley, Lamborghini ve Bugatti.

Yerli Üretim Renault Clio Ne Zaman Satılacak?

Azalan ve elektrikli dönüşüm yaşayan otomobil pazarında VW Grubu liderliğini korumaya devam ediyor. Tek bir grup olarak dünyanın en çok satış yapan grubu olarak başarılarına yenisini eklemeyi başarıyor.

Otomotiv Grupları Satış Rakamları 2019.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba