Tutumlu Patronların Arabası: Audi A6 55 TFSI e plug-in Hibrit Tanıtıldı! 50 km menzil sunuyor!

Plugin hibrit Audi A6 Tanıtıldı.
Plugin hibrit Audi A6 Tanıtıldı.

Audi A6 Hibrit Tanıtıldı, Audi Hybrid A6 Özellikleri, Audi A6 plugin hibrit, Audi hibrit modeller, detaylar haberde. Audi yenilediği A6 modelinde sunduğu başarılı teknolojiyi plug-in hibrit teknolojisiyle de taçlandırıyor. Yeni Audi A6 55 TFSI e modeliyle 367 beygir gibi etkileyici bir güce sahip olmasının yanı sıra plug-in hibrit teknolojisiyle de sadece elektrikle 50 km yol alabiliyor. Ön siparişleri açılan modelin 2020 yılında teslimatlarına başlanacak. Plugin hibrit Audi A6 Tanıtıldı.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Peugeot 3008 mi? Hyundai Tucson mu? Renault Kadjar mı? Ford Kuga mı? Kazananı Siz Seçtiniz!

Plug-in hibrit Audi A6, Audi ailesindeki plug-in hibrit modeller olan A7, A8, Q5 ve Q7 ile birlikte ‘TFSI e’ motor teknolojisini kullanıyor. Diğer tüm modeller gibi 2.0 TFSI benzinli 252 beygirlik motorla birlikte çalışan 105 kW’lık bir elektrik motoru bulunuyor. 14.1 kWh lityum iyon bataryasıyla da tamamen elektrikli olarak 50 km. menzile sahip. 367 beygir güç ve 500 Nm tork gibi etkileyici değerlere sahip Audi A6 55 TFSI e, 0-100 km hızlanmasını sadece 5.6 saniyede tamamlıyor. Elektrik motoru sayesinde 1.250 devirden itibaren tüm gücünü yola aktarabilen Audi A6’nın son hızı ise 250 km/s olarak sınırlandırılmış.

Audi’nin iddialı dört tekerlekten çekiş sistemi olan quattro sistemini standart olarak sunan Audi A6 55 TFSI e, sürüş modlarıyla da fark yaratıyor. EV moduyla tamamen elektrikli sürüş, Hibrit moduyla hem benzinli hem elektrikli motorun çalıştığı sürüş gerçekleştirilebiliyor. Hold moduyla ise sürüş esnasında elektrik motorunun şarj edilmesine yönelik bir sürüş yapılabiliyor. Audi A6 55 TFSI e’nin bataryası ise 7.4 kW’lık bir çıkışa sahip. Bu sayede bataryanın boş halden tam dolu hale şarj edilmesi ise sadece 2.5 saatte gerçekleşebiliyor.

Editör Notu

Elektrikli motor teknolojileri sayesinde her ne kadar batarya teknolojisinin henüz yeterince gelişmemiş olmasından dolayı tam elektrikli arabaların ya menzil ya da yüksek fiyatları nedeniyle ‘duygusal’ problemleri olmasına rağmen hibrit teknolojisi gün geçtikçe bizleri etkilemeye devam ediyor. Aralarında eskiden doğru orantı olan yüksek performans yüksek tüketim ilişkisi anlaşılan artık ters orantı olarak devam edecek. Hem yüksek performansa sahip olacaksınız hem daha az tüketeceksiniz hem de çevreyi daha az kirleteceksiniz. Daha ne isteriz ki! Yeter ki ulaşılabilir rakamlarda olsun. Çok değil yok satar bu hibritler.

Söylemeden geçmeyelim; tabi ki mevcut motor seçeneğinizin üzerine hibrit teknolojisi geliştirirseniz bu söylediklerim geçerli olur. Yoksa standart versiyonu daha düşük hacme sahip olup da hibrit versiyonunu bir üst vergi dilimine girecek derecede daha yüksek hacimle satışa sunarsanız artı yerine eksi yazarsınız.

Özetle, Audi A6’nın plug-in hibrit versiyonu olan A6 55 TFSI e olmuş! Zaten patronların gözdesi olan A6, bu versiyonuyla artık akıllı ve tutumlu patronların vazgeçilmezi olacak gibi gözüküyor.

Plugin hibrit Audi A6 Tanıtıldı. Araba Habercisi Dergisi.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba