Coupe SUV Renault Arkana ne zaman geliyor? Renault Arkana için resmi açıklama yapıldı!

Renault Arkana ne zaman satılacak?
Renault Arkana ne zaman satılacak?

6 bin siparişe ulaşan Renault Arkana ne zaman geliyor? Renault Arkana için resmi açıklama geldi! Renault Arkana ne zaman satılacak?

Instagram Hesabım

Renault Arkana TCe 140 EDC Zen vergiler dahil Almanya satış fiyatı 27 bin 850 Euro olarak açıklandı. Renault Arkana TCe 140 EDC Intens 30 bin Euro, Renault Arkana TCe 140 EDC RS Line 32.600 Euro’ya satışa çıktı. E-TECH 145 Hybrid versiyon Intens donanım paketiyle 32.500 Euro’ya satılıyor.

Yukardaki fiyatlara baktığım zaman 400 bin TL ile 420 bin TL arasında başlangıç fiyatına sahip olacak gibi görünüyor. Türkiye’de satılıp satılmayacağıyla ilgili şimdilik bir bilgi bulunmuyor. Ancak Renault yönetiminin tüm yeniliklerini duyurduğu toplantıdan kesin tarih çıktı: 2021 Renault Arkana Haziran ayından itibaren satışa sunuluyor. Bugüne kadar ön siparişlerde 6 bin adet başvuru yapılmış.

Uluslararası C segment pazarında rekabete hazırlanan Arkana’nın full hibrit tasarımı pazar dinamiklerini derinden etkiliyor. Yüksek hacimli bir üreticiden çıkan ilk SUV-Coupé olan Arkana, sürüş keyfi, konfor ve geniş hacmi bir araya getiriyor. Mayıs ayı itibariyle Avrupa’da şimdiden 6 bin sipariş adedine ulaşarak merakla beklendiğini kanıtlayan Yeni Renault Arkana E-TECH Hybrid’in Haziran ayında yollarda olması planlanıyor.

TOGG yönetiminden önemli uyarı!

Renault’nun atletik ve dinamik coupe tarzı SUV’u merakla beklediğim modeller arasında yer alıyor. 2021 Renault Arkana modelinin motor seçeneklerini 1.3 TCe 140 HP ve 1.3 TCe 160 12V mikro hibrit motor seçenekleri oluşturuyor. Renault F1 uzman ekibi tarafından geliştirilen enerji yönetimi modlarını bir araya getiren ETECH Hybrid Renault Arkana dizel motoru aratmayacak bir cimrilik sunacak. 140 beygirlik seçenek 260 Nm torku kullanıma sunarken bunu bazı dizel motorlardan bile iyi olacak şekilde 1600 d/d’den itibaren kullanıma sunacak. 1.3 litre turbo benzinli motor bildik haliyle de araçta yer alacak.

Coupe SUV bir model olmasına rağmen Yeni Renault Arkana’nın iç mekanı da hem ferahlık hem de yük hacmi açısından aileleri hedefliyor. İki ekranı sayesinde kategorisindeki en büyük ekranlardan birine sahip olan Yeni Renault Arkana, kalite ve konforu ön plana çıkaran yüksek teknolojili bir sürücü kabinine de sahip. En çok ilgi görmesini beklediğim seçenek Yeni Renault Arkana’da R.S. Line olacak. Yeni Renault Arkana virajlarda bile çalışabilen şerit takip sistemi gibi yüksek teknoloji özelliklerini de sunacak. Adaptive cruise control 170 km/s hıza kadar çalışabilecek. 4568 mm uzunluğunda olan 2021 Arkana 2720 mm’lik başarılı bir dingil mesafesi sunuyor. Coupe SUV olmasına rağmen 513 litrelik bagaj hacmine de sahip.

Renault Arkana ne zaman satılacak?

Renault Arkana ne zaman satılacak?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba