Japonlar İçin Yılın Arabası Toyota RAV4 Oldu

Japonya’da Yılın Arabası ödülleri 40. Yılını kutlarken, bu yıl için kazanan da belli oldu. Tokyo’da gerçekleştirilen ödül töreninde, 40 farklı otomotiv medyasından temsilci olarak 60 jürinin oylamasıyla seçilen ‘Japan Car of the Year’ ödülünde finale kalan modellerden ikisi Japon marka oldu. Toyota RAV4 Japon Car of the Year 2019 ödülü aldı.

Peugeot 3008 Nissan Qashqai’yi koltuğundan etti!

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Toyota RAV4, 2019 yılı için Japon Car of the Year ödülü aldı. Toyota RAV4, Mazda3 ve BMW 3 Serisi ile finale kaldı. Ancak aldığı 436 oyla Japonlar için yılın arabası seçildi. Yapılan oylamada Mazda3, 328 adet oy adlı. BMW 3 serisi ise 290 oy aldı. Ardından gelen diğer yılın arabası adaylarından Toyota Corolla ise aldığı 118 oyla dördüncü oldu. Jaguar’ın elektrikli modeli I-Pace aldığı 109 oyla beşinci ve Jeep Wrangler ise 56 oyla altıncı sırayı aldı.

Ödül töreninde verilen özel kategori ödüllerinde ise Jeep Wrangler özel jüri ödülü aldı. Nissan Skyline ise inovasyon ödülü aldı. Skyline’ın bu ödülü almasındaki en büyük özellik ise Nissan’ın en gelişmiş sürüş teknolojisi olan ve yarı otonom bir sistem olan ProPilot 2.0 sistemi oldu. Şehir içi kullanım kolaylığının göz önünde bulundurularak verildiği bir ödül olan mobilite ödülünü ise Mitsubishi eK Cross ve Nissan Dayz birlikte paylaştı.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba