Türkiye’de 3 Ayda 185 bin Araba Satılması Bekleniyordu! Şimdi beklenti 80 bin Arabaya Düştü!

Türkiye Otomotiv Pazarı Nisan 2020
Autofocus Otomotiv Yönetim Danışmanlığı kurucusu Uğur Sakarya

Türkiye Otomotiv Pazarı Nisan 2020, Türkiye Otomotiv Sektörü Nisan 2020, Türkiye Araç Satışları Nisan 2020, Araç Satış Rakamları Nisan 2020.

Türkiye’de 3 Ayda 185 bin Araba Satılması Bekleniyordu! Şimdi beklenti 80 bin Arabaya Düştü! Türkiye Otomotiv Pazarı Nisan 2020.

Instagram Hesabım

Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) salgını, Nisan ayının ilk haftası itibariyle Türkiye’nin ana sanayisi konumunda bulunan otomotiv sektörünü durma noktasına getirdi. Tıpkı dünyada olduğu gibi Türkiye’de de fabrikalar üretime ara verdi. Yaşanan son gelişmeler doğrultusunda, sektörü çok zorlu bir üç ayın beklediğini ifade eden Autofocus Otomotiv Yönetim Danışmanlığı kurucusu Uğur Sakarya, “Otomotiv sektörü Mart ayında Koronavirüs sebebiyle, 15 bin adet satış kaybetti. Bu öngörülemeyen salgın olmasaydı önümüzdeki üç ayda yaklaşık 185 bin adetlik satış olmasını bekliyorduk. Şimdi ise içinde bulunduğumuz şartlar nedeniyle Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında ancak 80 bin adet civarında satış olabileceğini öngörüyoruz. Dolayısıyla, Koronavirüs’ün otomotiv sektörüne bilançosu en az 120 bin adetlik satış kaybı oldu” diye konuştu.

Benzin Litre Fiyatına Zam Geliyor! Benzinin Litresi Hangi Benzincide Kaç Para Olacak?

Türkiye otomotiv pazarı Haziran ayından itibaren kademeli olarak toparlanır

Virüsten en fazla etkilenen İtalya, İspanya ve Fransa’da, Mart ayı otomobil satışlarının yüzde 70 ila 85 arasında düştüğünü dile getiren Autofocus Otomotiv Yönetim Danışmanlığı kurucusu Uğur Sakarya, “İtalya yüzde 85 düşüşle başı çekerken, satışlar Fransa’da yüzde 72, İspanya’da yüzde 69 düşüş gösterdi. Muhtemelen benzer süreci Türkiye’de yaşayacak. Ülkemizde Nisan ayında, Mart ayına göre yüzde 50 düşüş olması muhtemel. Bu bağlamda, Mayıs ayı da çok farklı olmayacaktır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de neredeyse tüm üretim tesisleri Nisan ayı boyunca çalışmayacak ya da çok kısıtlı çalışacak. Dolayısıyla bir süre boyunca satacak araç da olmayacak. Çin’de satışların Mart ayında nispeten toparlanmış olması, bize Türkiye otomotiv pazarının da Haziran ayından itibaren kademeli olarak toparlayacağı umudunu veriyor” dedi.

Çin pazarı Mart ayında toparlanmaya başladı

Çin’de otomotiv satışlarının Mart ayıyla birlikte toparlanmaya başladığını belirten Uğur Sakarya “Ocak ayında yüzde 20 düşüş yaşayan Çin otomobil pazarı, salgının zirve yaptığı Şubat ayında yüzde 80 düşüş göstermişti. Mart sonuçları tam olarak açıklanmamış olsa da beklenti, Mart ayında Şubat ayının yaklaşık 4 katı satış yapılmış olması ve düşüşün yüzde 40 seviyelerine inmesi yönünde.

[irp posts=”16289″ name=”Araba Habercisi Nisan 2020 Sayısı Çıktı! Araba Habercisi Nisan Sayısında Neler Var?”]

Türkiye Otomotiv Pazarı Nisan 2020.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba