Araba Habercisi Otomotiv Gazete Sayfamda Bugün Neler Var? Ucuz arabalar gerçekten mümkün mü?

Ucuz arabalar ne zaman gelecek 2023.
Ucuz arabalar ne zaman gelecek 2023.

Araba Habercisi Otomotiv Gazete Sayfamda Bugün Neler Var? Ucuz arabalar gerçekten mümkün mü? Ucuz arabalar ne zaman gelecek 2023.

YOUTUBE KANALIM

Evet, ucuz arabalar geliyor. Bu benim uydurduğum ya da goygoy olsun, sayfam okunsun diye yaptığım bir şey değil. Çin’deki satış fiyatı 8 bin dolar olan arabanın Türkiye fiyatı yapılacak basit bir hesapla bu şekilde oluyor.

Ucuz arabalar ne zaman gelecek 2023.

Ucuz elektrikli otomobiller geliyor. Bu konuda ilk olarak bilmeniz gereken şey otomobillerin segmenti. Bunlar A+ diyebileceğim yani B segmentinin bir küçüğü olan sınıfta yer alıyorlar. Boyları 3.8 metre civarında. Yaşam alanlarında 4 kişinin yolculuk yapabileceği kullanım alanı sunuyorlar. Citroen Ami gibi bisiklet değiller, gerçekten otomobiller. Bir otomobilden aradığınız ne varsa bu araçlarda da bulunuyor. Şehir otomobili satın almak isteyenler için ön plana çıkan bu elektrikli araçların dönemi çok yakında Türkiye’de de başlıyor. Geçtiğimiz günlerde benzinli seçeneklerini satışa sunan Chery, Türkiye’de satılacağı resmen açıklanan BYD ve Dacia markaları bu konuda öncü olacak. Bu markaların araçlarıyla ucuz elektrikli dönemi başlayacak.

İlk olarak BYD modelinden söz etmek istiyorum. Bu ayın sonuna gelmeden BYD Seagull Çin’de satışa sunulacak. Bu aracın satış fiyatı 8 bin ile 12 bin dolar arasında. 8 bin dolara satılacak olan araç 30 kw batarya ile 300 km menzil sunacak. Şehir kullanımı için ideal olan bu aracın bataryaları hızlı şarjla 240 TL, ev şarjıyla 60-70 TL’ye dolacak. Hızlı şarjla 100 km’de 80 TL, ev şarjıyla 20 TL yakacak. 8 bin dolar fiyatına ek Çin vergileri, ÖTV ve KDV eklenmesiyle 350 bin TL civarında satılacak. Chery EQ1’de bununla benzer özelliklerde ve benzer fiyatta olacak. Dacia Spring ise SUV tasarımıyla Türkiye’de satışa sunulduğunda tüm dikkatleri üzerine toplayacak. Yılın son çeyreğine kalmadan gelebilirler.

NİSAN MAYIS SAYISINI ÜCRETSİZ İNDİR

Ford Courier Ne zaman geliyor?

Avrupa’nın en çok satan ticari araç ailesi Transit’in en yeni üyesi E-Transit Courier’nin tasarım, geliştirme ve mühendisliği Ford Otosan imzası taşıyor. Tümüyle yenilenen, tamamen elektrikli ve tam bağlantılı E-Transit Courier çok daha büyük ve esnek bir yük alanının yanı sıra Ford Pro’nun bağlantılı hizmetleriyle birlikte segmentinde benzersiz bir verimlilik sunuyor. E-Transit Courier, 2024’ün sonlarında Ford Otosan Craiova fabrikasında üretilecek. Dizel ve benzinli motorlu modellerin üretimi ise 2023’ün üçüncü çeyreğinde Craiova’da başlayacak ve bunun ardından yeni Courier yollara çıkacak. Ford Pro, Ford Otosan tarafından geliştirilen tamamen elektrikli yeni ticari aracı E-Transit Courier’nin global lansmanını Ford Otosan’ın İstanbul’daki Ar&Ge Merkezi’nde gerçekleştirdi. Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt, “Üretim gücümüzün yanı sıra mühendislik ve tasarım yetkinliklerimizin son göstergesi E-Transit Courier ile Ford’un elektriklenme yolculuğundaki rolümüzü artırmaya devam ediyoruz. Ford Otosan olarak bizi her daim geleceğe taşıyacak araçları geliştirmeye ve üretmeye devam edeceğiz” diyor.

Tofaş üretimine 100. Yıl Damgası

Tofaş Bursa Fabrikası’nda üretilen Fiat modellerine “Cumhuriyet 100 Yaşında” logosu ekledi. FIAT Marka Direktörü Altan Aytaç açıklamasında: “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümünü yerli üretim araçlarımızla kutlamak istiyoruz” diyor.

0 km satışında Tarihi rekor

Tarihi rekor geldi! Mart ayında Türkiye’de 103 bin 929 adet sıfır kilometre araç satışı gerçekleşti! Türkiye toplam araç pazarı, 2023 yılı Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %55,2 oranında artarak 235.971 adet
olarak gerçekleşti.

Araba Habercisi Nisan Mayıs sayısı

Araba Habercisi Dergisi Nisan Mayıs sayısı çıktı. 5. Yılını geçtiğimiz günlerde kutladığımız dergimizin Nisan Mayıs sayısını da ücretsiz olarak web sitemiz, Turkcell Dergilik ve Magzter Dergilik üzerinden okuyabilirsiniz. 50. Sayıya ulaşmanın gururunu yaşıyoruz.

Ucuz arabalar ne zaman gelecek 2023.

Ucuz arabalar ne zaman gelecek 2023

Ucuz arabalar ne zaman gelecek 2023.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba