Volkswagen ID7 yüzde 10 ÖTV diliminde olursa kaç paraya satışa sunulur? O fiyat tahminini yazdım!

Volkswagen ID7 Fiyat Listesi 0 km
Volkswagen ID7 Fiyat Listesi 0 km

Volkswagen ID7 yüzde 10 ÖTV diliminde olursa kaç paraya satışa sunulur? O fiyat tahminini yazdım! Volkswagen ID7 Fiyat Listesi 0 km.

0 KM OTOMOBİL FİYAT LİSTELERİ KARIŞACAK

Volkswagen yönetimi Passat Sedan modelini üretmeyi bırakmasının ardından bu modelin yerine ID7 adını verdiği D Segment elektrikli aracını satışa sunmaya hazırlanıyor. VW ID7 bu anlamda kralın dönüşünü de ifade ediyor. Volkswagen ID7 Doğuş Otomotiv tarafından Eylül ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Volkswagen Türkiye yönetimi onu yüzde 10 ÖTV dilimine giren bir araç olması için uğraşıyor. Bunun için 160 kW’ye kadar güç üreten bir seçenekle satışa sunulması gerekiyor. Elbette fiyatının da vergiler hariç bugünün kuruyla 40-41 bin Euro aralığında olması da gerekiyor. Günü geldiği zaman bunu başarırlarsa gerçekten de büyük bir iş yapmış olacaklar. Eğer bu konuda başarılı olurlarsa VW ID7 1.8- 1.9 milyon TL gibi bir etiketle satışa sunulacak.

Geniş bir iç mekâna ve 700 kilometreye kadar menzile sahip ilk tamamen elektrikli Volkswagen sedan ID.7’nin tüm özellikleri oldukça iddialı. ID.7, tamamen yeni, yüksek verimli güç-aktarma nesline sahip ilk MEB modeli. 210 kW/286 PS ile Volkswagen ID ürün gamı içindeki en güçlü ve en yüksek torklu elektrikli tahrik motoruna sahip model. Bu güç seçeneği, batarya boyutundan bağımsız olarak ID.7’de kullanıma sunuluyor. Şirket içinde APP550 olarak anılan güç ünitesi, Kassel’de (Almanya) Volkswagen Group Components ile birlikte geliştirildi ve burada üretiliyor. Yeni elektrikli güç-aktarma sistemi, her şeyden önce enerji tüketimi açısından optimize edilmiş. Batarya boyutlarına bağlı olarak 700 kilometreye kadar WLTP menzili ve 200 kW’a kadar şarj kapasitesi öngörülüyor. Böylece ID.7, uzun mesafe kullanımı açısından da uygun bir model olarak öne çıkıyor.

ID.7 GTX seçeneği de bulunan araç, ID. 4 ve ID.5’ten sonraki üçüncü elektrikli GTX modeli olarak karşımıza çıkmıştı. ID. ailesinin amiral gemisi olmayı hedefleyen model, düşük sürtünme katsayısı (0,23) ve yüksek pil kapasitesiyle (86 kWh) yaklaşık 700 kilometreye (WLTP) kadar menzile ulaşabiliyor. GTX versiyonunda ise menzil 545 km. Önceki GTX modelleri ID.4 ve ID.5’te olduğu gibi ID.7 GTX’te de çift motorlu dört tekerlekten çekiş sistemi kullanılıyor. Yüzde 100 elektrikli performans modelleriyle sportif GTX markası iki yıldır Volkswagen portföyünün bir parçası. Dinamik GTX modelleri elektrikli mobilite, sürdürülebilirlik ve akıllı sportifliği bir araya getiriyor. Sportif tasarımları da yüksek kaliteli GTX modellerinin özel karakterini ve tanınırlık değerini vurguluyor. 160 kW’ye kadar olan motor seçeneğiyle Doğuş Otomotiv Volkswagen yönetimi onu yüzde 10 ÖTV dilimine sokmak istiyor.

Neden sürekli Chery markasını konuşuyoruz? İşte bu yüzden? Chery satış rakamlarını ay ay hazırladım!

Volkswagen ID7 Fiyat Listesi 0 km

Volkswagen ID7 Fiyat Listesi 0 km

Volkswagen ID7 Fiyat Listesi 0 km

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba