Elektriklenen Audi A8 Lüksün Zirvesini Yaşatıyor

Yeni Audi A8, 2020 Audi A8, Elektrikli Audi A8. Audi, şirket tarihinde bir ilki gerçekleştirerek sadece elektrikli menzili 46 km olan, günlük yolculukların büyük bir bölümünde emisyon içermeyen ve sessiz bir yolculuk deneyimi yaşatan Audi A8 aracını tanıttı. 450 beygire ve 700 Nm tork gücüne sahip olan araç etkileyici araç dinamikleri ve tam konforu ile yola sağlam bir karakter yansıtırken akıllı sürücü yönetimi, serbest dönüş, geri kazanım ve geliştirilmiş tahmini navigasyon verileri sayesinde araç maksimum verimlilik sağlamaktadır. Yeni Audi A8 Hybrid Tanıtıldı.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”10435″ name=”Turkcell Dergilik’te Araba Habercisi Aralık Sayısını Okudunuz mu?”]

Yeni Audi A8 Hybrid Tanıtıldı.

Audi A8 Hibrit gücü 3.0 litrelik turbo motoruyla 340 beygir ve 500 Nm tork gücü sağlıyor. Yeni Quattro dört tekerlekten çekiş özelliği ile birlikte sekiz vitesli otomatik vitese de sahiptir. 0/100 km/s hızlanmasını 4.9 saniyede tamamlayan aracın maksimum hızı ise elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılmıştır.

Elektrikli Peugeot 2008 Kaç Paradan Satılıyor?

Yeni Audi A8 hybrid tüketim.

Yeni A8 aracının yakıt tüketimi 100 km’de 2.5 litredir. Audi A8, 133 km/s hıza kadar elektrik ile çalışabilir. Birçok ülkede bu aracın sahipleri vergi avantajlarından, ücretsiz otoparklardan veya otobüs şeritlerinde sürüş gibi avantajlardan faydalanabilmektedirler.

Aracın içinde bulunan iki MMI ekranının altında bulunan “EV” ekran tuşu, iki motorun etkileşimlerini kontrol eder. Plug-in hibrit lüks sedan, “EV” modunda başlar ve tamamen elektrik ile çalışır. Benzinli motor sadece sürücü gaz pedalına belirli bir basınç ile bastığında devreye girer.

Passat mı? 508 mi? Superb mi? Insignia mı?

2020 Audi A8 hybrid çalışma şekli nasıl?

Hibrit modu bizlere iki farklı çalışma modu sunar “otomatik” ve “tutma”. “Otomatik” modda, MMI navigasyon plus ekranında rota yönlendirmesi başladığında tahmini işletim stratejisi otomatik olarak etkinleştirilir.  Genellikle, işletim stratejisi aracı elektrik gücünde mümkün olduğunca sürmeye ve hedefe ulaşılana kadar elektrikle devam etmeye odaklıdır.

“Tut” modu ise daha farklı bir strateji izlemekte. Burada akünün şarj durumu korunmaya ve geri kazanılmaya çalışılır.

Yeni Volkswagen Caddy Böyle mi olacak?

Audi sanal kokpitinde ve standart olan MMI dokunmatik ekranında sürücü, elektrikli sürüş ile ilgili çeşitli bilgileri görüntüleyebilir. Güç ölçer, menzil ve iki motorun mevcut enerji akışları. Merkezi gösterge elemanı olan güç ölçer, maksimum elektrik performansı ile birlikte kayma veya fren geri kazanımı hakkında bilgilendirir.

Yeni Audi A8 Hybrid Tanıtıldı.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba