Nissan Avrupa’da Neden Bu Hale Geldi?

Nissan 2019 Satışları, Nisssan Avrupa Satış Rakamları, Nissan kaç tane satıyor, Nissan Satış Rakamları 2019. Nissan Avrupa’da savaşıyor. İlk 10 ayda Avrupa içinde satış hacmi yaklaşık %25 düştü. Nissan’ın pazar payı 2012’de %3.9 iken bu yıl %2.5’e düştü. Marka, 2013 yılından bu yana Avrupa’da sadece tek bir karlı yıl geçirdi. Nissan Avrupa’da neden bu hale geldi, gelin hep birlikte göz atalım. Nissan bu durumdan SUV modellerini yenileyerek hızlı bir şekilde çıkacaktır. Yeni Juke, Yeni Qashqai ve Yeni X-Trail ile yeniden zirveye tırmanır.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”10435″ name=”Turkcell Dergilik’te Araba Habercisi Aralık Sayısını Okudunuz mu?”]

Nissan kaç tane satıyor?

Nissan bu yılın başlarında Infiniti Premium markasının satışını Batı Avrupa’da durduracaklarını açıkladı. Nissan bölgede bulunan herhangi bir Japon üretici firmasına göre tartışmasız daha güçlü köklere ve parlak bir geçmişe sahip.

Peugeot SUV modeller elektriklendi!

Nissan’ın kötü günler geçirmesinin birçok sebebi bulunmakta. Avrupa’da bulunan marka bir dizi olaydan etkilendi. Nissan’ın küresel yönetimi, 13 ay önce başkanı olan Carlos Ghosn’un tutuklandığı haberi ile sarsıldı.

Yeni Volkswagen Caddy Böyle mi olacak?

Nissan’ın ana montaj ve Ar-Ge merkezi İngiltere’de. Bu merkezin İngiltere’de olması için Nissan için sorunları beraberinde getirdi. Merkez Avrupa dışında bir ülkede olduğu için şirket Avrupalı işçileri işe alma, elde tutma ve parçaların sınırdan geç gelmesi sıkıntılarını yaşadı.

Nissan Avrupa Başkanı olan Gianluca De Ficchy İngiltere sınırları içerisinde bulunan merkez için yaptığı açıklamalarda, ‘Eğer İngiltere AB’yi anlaşma yapmadan terk ederse bu tarifeleri değiştirir’ dedi.

2020 Nissan SUV Yeniliklerinin yılı olacak.

Nissan Avrupa’nın inovasyon konusundaki itibarı Qashqai ile başladı. Nissan, ilk Qashqai modelini 2006 yılında piyasaya sürdü ve otomatik olarak kompakt crossover segmentinin yaratıcısı oldu. Qashqai, yüksek sürüş pozisyonu ve kendisinden önce piyasaya sürülen ve çok beğenilmeyen Almera modeline göre daha çekici görünüme sahip olduğu için müşterileri hızla kazanmaya başladı.

Nissan Qashqai Avrupa’nın En Çok Satan Crossover Modeli oldu.

Avrupa’da tasarlanan ve İngiltere’de üretilen Qashqai’nin başarısı Nissan’ın 2007 yılında 1 milyar Euro kar etmesini sağladı. Qashqai’nin piyasaya sürülen ikinci nesli ise yılda 2 milyon adede ulaşan satış rakamlarıyla Avrupa’nın en çok satan crossover modeli oldu. Nissan, 2010 yılında Qashqai’de kullandığı formülün aynısını Juke aracında da uygulayarak Qashqai’nin bir boy küçüğünü ürettiler. Bu küçük Juke ise Nissan’ın başarılarına başarı katarak yılda 2 milyondan fazla satıldı.  Ayrıca 2010 yılında Nissan, Avrupa elektrikli araç sektörünü o günden beri neredeyse her yıl geride bırakan Leaf akülü kompakt aracını piyasaya sürdü. Juke ve Qashqai gibi Leaf’de İngiltere’de üretilmiştir.

Renault Megane Sedan Kampanyasında son günler!

Nissan Pulsar’ın kompakt hatchback segmentindeki dört yıllık felaketinden sonra bu aracın şirketin tahmin ettiği yıllık 64.000 satışına bile ulaşamamasından sonra 2018 yılında üretimine son verildi.

Nissan içerinde alınan kararların neredeyse çoğu Carlos Ghosn’un her ne pahasına olursa olsun büyümek istemesiyle alakalıdır. 2011 yılından 2016 yılına kadar Nissan’ın en büyük hedefi Asya’nın en büyük otomobil üreticisi olarak Toyota’yı geçmekti. Klasik Ghosn stratejileri yüzünde şu an Nissan’ın Avrupa pazar payı %2.5 iken Toyota’nın Avrupa Pazar payı Nissan’ın iki katından daha fazladır.

Nissan kaç tane satıyor?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba