306 Milyon Euro Yatırımla 350 Kişiye İstihdam Yaratan Gururumuz Clio Geliyor!

Yeni Renault Clio Oyak Renault

306 milyon avro yatırımla üretimi dünyada ilk kez Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda gerçekleşecek yeni Clio, kendi segmentinde ilk olan üst düzey teknolojilerle birlikte geliyor. Yeni Renault Clio Oyak Renault

Yeni Clio, Yeni Renault Clio, Clio Yenilendi, Clio Haberleri, Clio Yorumları, Araba Dergileri, Araba Haberleri ile ilgili bilgiler haberimizde.

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Cenevre Otomobil Fuarı’nda lanse edilen Yeni Renault Clio, ilk kez üretileceği Türkiye’nin en büyük otomobil ve motor üreticisi Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda Genel Müdür Antoine Aoun’un katılımıyla gerçekleşen törenle eşzamanlı olarak tanıtıldı.

Renault Grubu’nun yeni nesil araçları için benimsemiş olduğu “otonom, mobil ve bağlantılı” otomobil konseptlerinden yola çıkılarak tasarlanan yeni Clio için toplamda 306 milyon avro yatırım yapıldı.

Yeni Clio’nun üretimiyle birlikte 350 kişilik istihdam

Bu tutarın 181 milyon avrosu yeni Clio’nun ilk kez üretileceği Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’na yapılırken 125 milyon avrosu ise yeni iş olanakları sağlanarak Türkiye’deki 70’den fazla tedarikçiye yapıldı. Yeni Clio’nun üretimiyle birlikte 350 kişilik istihdam sağlandı. Geçtiğimiz yıl bu kapsamda yeni nesil otomobillerin üretimi için Oyak Renault’da sac parça üretim kapasitesini 2 katına çıkartacak yüksek hızlı yeni pres hattı devreye alındı. Yeni nesil araçlarda kullanılacak motorların imalatı için de bu yatırımlara ek olarak ayrıca 100 milyon euro yüksek basınçlı alüminyum enjeksiyon tesisi yatırımı gerçekleşti.

Yeni Renault Clio Bursa’da üretilip dünyaya ihraç edilecek

Benzinli ve dizel motor seçenekleri ile kısa bir zaman içinde dünyada ilk kez Oyak Renault’da seri üretimi başlayacak olan yeni Clio’nun tanıtım töreninde konuşan Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun şunları söyledi: “Bugün burada tüm dünya kamuoyunun merakla beklediği yeni Clio’yu sizlere tanıtmaktan gurur duyuyoruz.

Yeni Clio’nun seri üretimine en kısa süre içinde Renault Grubu’nun en verimli fabrikalarından biri olan Oyak Renault’da başlıyoruz. 300 milyon Avrodan fazla yatırım yaptığımız yeni Clio’nun üretiminde görev almak üzere yaklaşık 350 kişiye istihdam sağladık. Oyak Renault olarak, bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de Renault’nun yeni otomobil projelerinin Türkiye’de üretilmesini sağlamak ve bu sayede Türkiye’nin sanayisine, ihracatına ve istihdamına daha fazla katkıda bulunma hedefiyle tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

[irp posts=”3046″ name=”Araba Habercisi Dergisi Mart Sayısı Çıktı! Dergi İndirme Linkleri Haberimizde!”]

Yeni Renault Clio Oyak Renault

Araba Habercisi Murat Tosun

Araba Habercisi Dergisi Mart Sayısı Çıktı! Dergi İndirme Linkleri Haberimizde!

Yeni Renault Clio Oyak Renault, Yeni Clio Yorumları, Yeni Clio Haberleri, Yeni Clio Özellikleri, Renault Clio, Araba Dergileri, Otomobil Dergileri, Araba Habercisi Dergisi, Otomobil Haberleri

Yeni Renault Clio Oyak Renault, Yeni Clio Yorumları, Yeni Clio Haberleri, Yeni Clio Özellikleri, Renault Clio, Araba Dergileri, Otomobil Dergileri, Araba Habercisi Dergisi, Otomobil Haberleri
Yeni Renault Clio Oyak Renault

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba