0 km satışına yeni düzenleme işe yarayacak mı? 4.5 Milyon TL ceza! İkinci el araba satış belgesi iptali!

0 km araba yeni düzenleme 2023
0 km araba yeni düzenleme 2023

0 km satışına yeni düzenleme işe yarayacak mı? 4.5 Milyon TL ceza! İkinci el araba satış belgesi iptali! 0 km araba yeni düzenleme 2023.

ARABALAR ZAMLANACAK MI?

Elden para alma, zorla fahiş fiyata aksesuar satma, takasa araba isteyip fiyatını öldürme… Bu ve buna benzer şeyler sıfır kilometre otomobil satışında son dönemlerde karşımıza çok çıkıyor. Ticaret bakanlığı tarafından getirilen yeni düzenlemeyle birlikte bunun önüne geçilmesi planlanıyor. Düzenleme ile bu tip şeyleri yaptığı müfettişler tarafından tespit edilen yetkili satıcıların ikinci el araç satış yetki belgesinin iptaline varacak cezalar verilecek. Bununla birlikte araç bedeline göre para cezalarının da uygulanacağı dile getiriliyor. Bu cezaların arabanın bedeline göre araç başına 4.5 milyon TL’yi bulabileceği de belirtiliyor. İşte bu tip para cezası caydırıcı olur.

0 km araba yeni düzenleme 2023.

Peki bu duruma sektörün içinde yer alan oyuncular ne diyor? Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Maketten daire satar gibi olmayan otomobilin afaki fiyatlarla satılması ikinci elde de fiyatları artırıyor. Bu düzene karşıyız, artık kesin bir önlem alınması şart” diyor. Karakaş, uygulama işe yarar mı konusunaysa: “Ancak bayiler ikinci el ticaretini zaten ayrıca kurduğu farklı şirketler üzerinden yapıyor. Bu bile yönetmeliği atlamak için geçerli bir sebep olacak. Konunun tamamen çözüme kavuşması için kurda, enflasyonda istikrarı yakalamayı ve üretimin, tedariğin sağlıklı hale gelmesi gerekli” diyor.

0 km araba kampanyaları açıklanmaya devam ediyor! Peugeot’nun Mayıs 2023 kampanyası nasıl?

Garanti süresini 5 yıl yaptılar

Dacia, kullanıcı odaklı yaklaşımıyla müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutmak için yeni uygulamalarını sürdürüyor. Mayıs ayı itibarıyla tüm modelleri için toplamda 5 yıl garanti sunan Dacia, 3 yıl üretici garantisinin yanında +2 yıl uzatılmış garantiyle, risklere karşı güvence sağlıyor. Dacia Yetkili Satıcıları, 3 yıl üretici garantisi kapsamında üretim ve montaj ile ilgili tüm sorunlar için ücretsiz olarak servis hizmeti sunuyor ve kullanıcılar orijinal parçalarla yüksek kaliteli onarım avantajından yararlanılabiliyor. Üretici garantisine ek olarak Dacia, kullanıcıların araçlarını yıllar boyunca güvenle kullanmalarını sağlayacak +2 yıl uzatılmış garanti hizmeti de sunuyor.
Bu hizmet sayesinde toplamda 5 yıl boyunca, üretici garantisi kapsamında yer alan arızalar için, aracın mekanik, elektronik ve elektrikli parçalarının değişim ve onarım avantajından yararlanılabiliyor. Ayrıca bu durumlarda 365 gün 24 saat çekici hizmeti de alınabiliyor. Uzatılmış garantiyle birlikte, tüm Türkiye’de Dacia profesyonellerinden garanti hizmeti alma imkânı sunuluyor.

0 km araba kampanyaları açıklanmaya devam ediyor! Opel’den Mayıs Ayında 0 Faizli Kredi Seçenekleri!

OMODA 5 EV Ne zaman satılacak?

Türkiye’de büyük ilgi gören Chery’nin alt markasına ait OMODA 5’in elektrikli versiyonu bu yılın sonunda tanıtılacak ve ardından satışa sunulacak. TOGG rakibi olan OMODA 5 EV, 200 HP güç, 400 Nm tork üretirken, 100 km/s hıza 8 saniyenin altında çıkacak. Bu yazdığım veriler resmi değildir.

Yeni Peugeot 2008 SUV geliyor!

Yenilenen Peugeot 2008 tamamen elektrikli dahil olmak üzere dört farklı motor seçeneği ile 2023 yazında satışa sunulacak. Ürün gamı 2024 yılında yeni bir hibrit versiyonla daha da genişleyecek. Elektrikli seçenek bu yenilemeyle birlikte daha da önemli bir konuma taşınacak ve daha iddialı olacak.

Yeni AW Amarok Yarın satışa çıkıyor!

Yeni Volkswagen Amarok yarın tanıtılacak ve satışa sunulacak. VW Amarok modelinde, 10 vitesli otomatik şanzıman ve 4MOTION standart olarak bulunuyor. Yeni Amarok 2.0 litre TDI 209 PS (154 kW) ve 3.0 litre V6 TDI 250 PS (184 kW) motor seçenekleriyle Türkiye pazarına sunulacak.

0 km araba yeni düzenleme 2023.

0 km araba yeni düzenleme 2023

0 km araba yeni düzenleme 2023.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba