2020 Ford Focus ST Yeni Nesliyle de Esip Gürleyecek! İşte Tüm Özellikleri!

2020 Ford Focus ST Özellikleri
2020 Ford Focus ST Özellikleri

Ford Focus’un 4. Nesil tasarımıyla birlikte Focus ailesinin en dinamik üyesi Ford Focus ST de yenilendi. Ford’un yeni C2 mimarisi üzerine dizayn edilen Focus ST, sürüş deneyimini en üst seviyeye çıkaracak yeni süspansiyon, fren ve motor seçenekleriyle göze çarpıyor. 2020 Ford Focus ST Özellikleri

Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

Bir önceki nesile oranla %12’ye varan daha fazla güç ve %17 oranında da daha fazla tork sağlıyor. 2.3 litrelik 280 beygir EcoBoost benzinli ve 2.0 litrelik 190 beygir EcoBlue dizel motor seçenekleriyle Ford Focus ST artık daha dinamik. Ford’un ilk kez kullandığı elektronik destekli diferansiyel (eLSD) teknolojisiyle de artık Focus ST virajlarda daha keskin ve dengeli bir sürüş sağlıyor. Focus ST, alti ileri manuel ve yeni geliştirilen kısa oranlı yedi ileri otomatik şanzımanla sunuluyor.

[irp posts=”5738″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!”]

Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!

Yeni geliştirilen 2.3 litrelik EcoBoost motor sayesinde Focus ST 280 beygir güç üretiyor. 3.000 ile 4.000 devir arasında ise maksimum torku olan 420 Nm torku sunuyor. 0-100 hızlanmasını ise sadece 5.7 saniyede tamamlıyor. Bu performansıyla bugüne kadar Focus ST’ler içindeki en güçlü motor ünvanını alıyor. Ford GT ve F-150 Raptor da kullanılan sürüş modları artık Focus ST’de de sunuluyor. Sport ve Track Drive modlarıyla yüksek gücünü yere aktarma konusunda oldukça başarılı bir iş çıkarıyor. Sahip olduğu performansı sportif süspansiyonuyla gayet iyi şekilde yere aktararak iyi yol tutan Focus ST, aynı zamanda günlük kullanım için de yeterli konforu sunuyor. Bu şekilde hem günlük hem de pist aracı olmayı başarabilen nadir araçlar arasına giriyor.

İç mekanda yer alan spor direksiyon simidi, Recaro yarış koltukları, ST logolu vites topuzu ve alüminyum pedallarıyla spor otomobil hissini sonuna kadar yaşatıyor. Aynı zamanda geniş iç hacmiyle sunduğu baş ve diz mesafesiyle de günlük kullanımlarda oldukça fonksiyonel olmayı başarıyor.

2020 Ford Focus ST Özellikleri
2020 Ford Focus ST Özellikleri

2020 Ford Focus ST Özellikleri, Araba Habercisi Dergisi.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba