Volkswagen 1.83 Milyar Euro Fiat 750 Milyon Euro Ceza Alma Tehlikesi İle Karşı Karşıya!

Volkswagen Fiat Emisyon Cezaları Geliyor
Volkswagen Fiat Emisyon Cezaları Geliyor

AlixPartners firmasının yaptığı bir araştırmaya göre, Volkswagen ve Fiat Chrysler grubu Avrupa Birliği’nin 2021 emisyon hedeflerini karşılayamazlarsa ciddi cezalarla karşı karşıya kalacaklar. Volkswagen’in 1.83 Milyar Euro, Fiat’ın ise 750 Milyon Euro’ya kadar ceza alma ihtimali olduğu iddia ediliyor. Volkswagen Fiat Emisyon Cezaları Geliyor

Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

Bir danışmanlık firması olan AlixPartners’e göre Avrupa Birliği’nin 2021 yılı hedefi olarak araba üreticilerinin ortalama filo emisyonlarını kilometre başına 95 gr karbondioksite indirmeleri oldukça zor gözüküyor. Yapılan araştırmada, 2017 yılı sonunda araba üreticileri tarafından raporlanan emisyon seviyelerine bağlı olarak olası cezaların büyüklüğü tahmin ediliyor. O günden bugüne büyük otomobil üreticileri elektrikli ve hibrit araç satışlarıyla karbon emisyonlarını düşürmeye çalışıyorlar.

[irp posts=”5738″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!”]

Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!

VW Grubu, AB hedefine ulaşmayı planladığını, FCA Grubu ise kurallara uymak için en uygun seçeneğin, para cezasını da içeren adımlar atmak olduğunu belirtti. Çalışmada, Volvo ve Toyota, ceza almayacak ve hatta fazla emisyon kredilerini de diğer araba üreticilerine satabilecek markalar olarak öne çıkıyor.

VW Grubu, emisyon nedeniyle verilebilecek en büyük para cezasıyla karşı karşıya kalıyor. Çünkü Avrupa pazarındaki %24,3 Pazar payıyla Avrupa’nın en büyük üreticisi konumunda bulunuyor. AB emisyon kurallarını yerine getirmek için gelecek yıldan itibaren seri üretim elektrikli modellerini piyasaya çıkarmayı planlıyor.

AlixPartners’ın yapmış olduğu araştırmada dikkat çeken detaylardan birisi de önümüzdeki 3 yıl içerisinde otomobil satışlarının azalacağı. Geçtiğimiz yıldan beri devam eden satışların düşüşünün daha da düşmesi birçok üreticiyi zor duruma sokacak. Bu noktada elektrikli ve içten yanmalı motora sahip model satışlarını dengeleyebilen üreticiler kar edebilecekler. Aksi takdirde birçok fabrikanın kapanması bekleniyor.

Çalışmada, hem içten yanmalı hem de elektrikli bir modelin tasarlanması ve üretilmesinin platform başına yılda 2.3 milyar dolarlık bir maliyetinin de olduğu belirtildi. AlixPartners Genel Müdürü Elmar Kades, ‘En dikkat çekici durum, araç talebinin durgun veya azalan bir trendde olmasına karşın, yatırımların yüksek maliyetlere sahip olması. Bu noktada da üreticilerin kar marjları azalıyor. Azalan kar marjlarını dengelemek için birçok maliyet azaltıcı önlemler görüyoruz’ dedi.

Volkswagen Fiat Emisyon Cezaları Geliyor
Volkswagen Fiat Emisyon Cezaları Geliyor

Volkswagen Fiat Emisyon Cezaları Geliyor, Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba