Skoda Octavia Türkiye’de Kaç Para Olur? Tahminim Nasıl? Yeni Skoda Octavia Almanya Fiyat Listesi

2020 Skoda Octavia Fiyat Listesi.
2020 Skoda Octavia Fiyat Listesi.

2020 Skoda Octavia Fiyat Listesi, Yeni Skoda Octavia Fiyatları, Skoda Octavia Yorumları, Yeni Skoda Octavia Özellikleri, 2020 Skoda Octavia Ne Zaman Gelecek?

Doğuş Otomotiv tarafından resmen açıklandı. Yeni Skoda Octavia Eylül 2020’de Türkiye yollarına çıkacak. Yeni Skoda Octavia Fiyat Listesi Nasıl? 2020 Skoda Octavia Fiyat Listesi.

Instagram Hesabım

Yeni Skoda Octavia Almanya Fiyat listesi.

Yeni Skoda Octavia Embition 27.360 Euro

Yeni Skoda Octavia Style 29.750 Euro

Yeni Skoda Octavia First Edition 29.750 Euro

Yeni Octavia’nın Türkiye fiyatını hesaplamak için Skoda Superb Almanya fiyatı 29 bin 720 Euro’dan başlıyor. Yani Octavia ve Superb arasında Almanya fiyat listesinde 2 bin Euro fark var. Skoda Superb’in bu motor seçeneğinde 1.5 lt TSI 150 HP güç üreten ünite ve altı ileri manuel şanzıman görev yapıyor. Bu seçeneğin donanımı Active paket.

Skoda Türkiye’nin açıkladığı fiyat listesine göre bu aracın tam karşılığı 1.5 TSI ACT 150 PS Comfort’a denk geliyor. Bu 205 bin TL etiketle satılan bir Superb başlangıç. Bu araçtan 2 bin Euro’luk farkı düştüğünüz zaman Yeni Octavia’nın hangi başlangıç fiyatıyla Türkiye’de satılacağını az çok tahmin edebilirsiniz. Bu fiyat farkından yola çıkarak Skoda Octavia’nın 190 bin TL başlangıç fiyatına sahip olacağını tahmin ediyorum.

2020 Skoda Octavia Özellikleri Neler?

Tasarım trendlerini hem yaşam alanında hem de dış tasarımında çok iyi çalışmışlar. Kompakt Sedan sınıfının en çok satan modellerinden biri olan Skoda Octavia yeni tasarım detaylarıyla ülkemizde çok satar! Ancak gerekli şartlar yerine gelirse. Yeni Skoda Octavia, Volkswagen Grubu’nun MQB platformu üzerinde yükselen bir tasarıma sahip. Volkswagen Jetta’nın yokluğunda grubun iddialı kompakt sedan görevini de üstlendiği için üzerinde çok çalışılmış. Yeni Skoda Octavia Euro NCAP çarpışma testinden 5 yıldız aldı. Yetişkin yolcu güvenliğinden % 92, çocuk yolcuda % 88, yaya güvenliğinden % 73 ve sahip olduğu güvenlik yardımcılarından % 79’luk sonuç elde etti.

Boyutları uzayan ve genişleyen 2020 Skoda Octavia bunun getirdiği artıyla eskisine göre daha geniş bir yaşam alanına sahip. Skoda Octavia dördüncü nesliyle birlikte her detayında büyümüş. Umarım fiyatını da bu şekilde büyütmezler. Direksiyon simidi tasarımı komple değişirken, direksiyon sisteminde de daha keskin teknik iyileştirmeler var.

Skoda Octavia’nın dördüncü nesli sadece daha ekonomik ve çevre dostu değil, aynı zamanda her zamankinden daha fazla motor seçeneklerine de sahip. Ancak ülkemizde en çok ilgi görmesi beklenen küçük hacimli dizel otomatik seçeneği bulunmuyor. Bunun yerine artık hibrit seçenekle ekonomik tüketim sunacak.

Yeni Octavia, gelişmiş ve modern TDI ve TSI motorların yanı sıra hibrit ve doğalgazla çalışan seçeneklere de sahip. Ayrıca çevreye yaydığı gazlar azalmış. Bunun için en büyük destek AdBlue kullanmaya başlaması ile gelmiş. 81 kW (110 HP) ile 150 kW (204 HP) arasında değişen motor seçenekleri, kaputunun altında yatıyor. Dizel otomatik seçeneğine sahip olmak için 2 litrelik ünitenin tercih edilmesi gerekiyor. Bu durum ülkemiz vergilendirme sisteminde dizel otomatik fiyatının yüksek olması anlamına geliyor. Bunun yerine benzinli otomatik seçenek daha popüler olacaktır. Elbette hibrit versiyonu da unutmamak gerekiyor.

Araba Habercisi Dergisi Yaz Sayısı Çıktı! Bu Sayı Temmuz Ağustos Aylarında Yayında Kalacak!

2020 Skoda Octavia Fiyat Listesi.

2020 Skoda Octavia Fiyat Listesi

2020 Skoda Octavia Fiyat Listesi

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba