Yeni Honda City Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Yeni Honda City rekabeti seviyor ben buradayım diyor!

2021 Honda City testi
2021 Honda City testi

Yeni Honda City Türkiye’de satışa sunulmasıyla birlikte sedan sınıfına hareketlik getirdi. Küçük Civic denen 2021 model Honda City sedan sınıfında iddialı olur. Yeni Honda City Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Yeni Honda City rekabeti seviyor ben buradayım diyor! 2021 Honda City testi.

Instagram Hesabım

Birinci nesli 1996 yılında yola çıkmaya başlayan Honda City, Türkiye pazarına geri döndü. Aylar öncesinden satışa sunulması merakla beklenen 2021 model Honda City iddialı özelliklerle Türkiye’de satışa sunuldu. Sportif tasarımıyla güçlü sedan duruşuna farklı bir yorum getiren yeni City, dış tasarımıyla güven vermeyi ve aynı zamanda etkileyici bir izlenim bırakmayı başarıyor. Önden arkaya her bir ayrıntısı özenle işlenen, keskin hatların hakim olduğu, çekici bir görünüm sunan yeni City’nin genel tasarımını DRL (Gündüz Sürüş Farı) ve otomobilin genişlik algısını artıran LED teknolojisine sahip stop lambaları gibi ileri teknolojilerin kullanımı tamamlıyor.

Yeni Dacia Duster Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Yeni Dacia Duster hiç olmadığı kadar güçlü!

Tasarımcılar tarafından gövde oranları yeniden yorumlanan City’de önden arkaya doğru karakter çizgisi A sütunun alt noktasından arkaya kadar uzanıyor ve böylece yandan bakıldığında normalde olduğundan daha uzun görünüyor. Görüş açılarını daha da iyileştirmek için aynalar kapı sacına monte edilirken; uzun burun tasarımına ek olarak daha alçak ve uzun tasarlanan bagaj da otomobilin modern tasarımına katkı sağlıyor. Honda Accord ve Civic’te de kullanılan ön ızgara tasarımı yeni City’ye güçlü ve modern bir görünüm kazandırıyor. “İleri teknolojik aydınlatma” konseptine dayanan farların tasarımı hem gündüz hem de gece dikkat çekici ve özgün bir görünüm sunuyor. Halojen veya LED olmak üzere iki farklı versiyona sahip olan ön farlar entegre DRL (Gündüz Sürüş Farları) ile markanın güncel tasarım dilini yansıtıyor. Deniz kabuğu tasarımına sahip LED ön farlar altı adedi kısa ve üç adedi ise uzun far olmak üzere birçok hücreden oluşuyor.

2021 Honda City testi

Ferah ve geniş bir iç mekan kullanımı sunan yeni City, eğlenceli ve keyifli bir sürüş deneyimi yaşatmayı daha en baştan yaşam alanı özellikleriyle vaat ediyor. Marka şehir yaşamının stresini kullanıcıları için azaltan rahat bir iç mekan sunmayı hedeflemiş ve bunu da başarmış. Bunun yanında araçta konforlu ve ideal sürüş pozisyonunu sağlayan ön koltukları da sunuyor. Arka koltuklarda da başarılı bir konfor seviyesine ulaşılan Yeni City’de, 10’uncu nesil Civic’e göre 20 mm daha geniş arka yolcu diz mesafesi oldukça ferah bir iç mekan sunmakla kalmıyor ayrıca arka koltuk yolcularına sevecekleri bir görüş alanı da sunuyor. Yeni Honda City’de yan aynalar kapı paneline konumlandırılmış durumda. Böylece daha geniş bir görüş açısı sağlamak ve özellikle dönüşlerde yayaların daha rahat görülmesi için ön direk ile kapı aynası arasında net bir boşluk oluşturulmuş. Bu durum şehrin kalabalık caddelerinde onu kullanırken önemli bir avantaj sağlıyor.

Yeni Renault Megane Sedan Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Kompakt Sedan sınıfının yıldızlarından biri!

Genel iç mekan konseptine hakim olan ferahlık ve aydınlık yaklaşımı konsol tasarımında da sürdürülürken; yalın tasarımıyla ön konsol kabin içindeki ferahlık yaklaşımını desteklenmiş. Konsolda kullanılan malzemeler yüzeye dokunma hissi uyandırırken, sevilebilecek bir doku elde edilmiş. City’nin kalite algısını yükselten ve ön mekanı ikiye bölen konsol mimarisi, ön yolculara kişisel bir alan yaratıyor. İki adet bardak tutucu ve bir adet geniş saklama alanı, işlevselliğe gösterilen özeni yansıtırken orta konsolda 600 ml şişe için uygun iki adet şişe tutucu, ayrıca ön ve arka kapılarda 1 litrelik şişe tutucu daha bulunuyor. Ayrıca el freni kolunun sağında ve solunda saklama alanları bulunuyor. Arkadaki yolcular için ise 1,5 litrelik plastik şişeler için şişe tutucu yer alıyor. Şişe tutucular dışında geniş torpido gözü ve saklama alanları kabin içinde kullanım kolaylığı yaratırken; ön koltuk sırtlıklarında akıllı telefon tutucu olarak kullanılan ek cepler bulunuyor. Tüm bu fonksiyonel özelliklerin yanı sıra yeni City’de uzun arka aks çıkıntısının da katkısıyla 519 litre ile oldukça geniş bir bagaj hacmi sunuluyor.

2021 Honda City testi

Yeni Honda City motor özellikleri. 2021 Honda City testi.

Yeni City’nin sıralı dört silindirli 1.5 litre i-VTEC benzinli motoru 121 PS maksimum güç ve 145 Nm maksimum tork üretiyor. CVT şanzımanla kombine edilen motor yüksek hassasiyetli supap kontrol teknolojisi, yakıt verimliliği ve performansı bir arada sunuyor. Keyifli ve yeterli olan performanslı bir sürüş deneyimi sunan yeni City’nin fabrika verilerinde, 139 gr/km (WLTP) CO2 emisyonu ve 6,2 lt/100 km (WLTP) yakıt tüketim değerleri açıklanıyor. Yaptığım 100 km karma yol testinde benim elde ettiğim sonuç 7.3 litre oldu. Motorun alt ve orta devirde kullanıma sunduğu tork seviyesi ile gelişmiş bir yakıt verimliliği sunulması, en dikkat çekici özelliği olarak öne çıkıyor. Akıllı supap kontrolü ile tork ilk hareket anından itibaren 4.000 d/d’ye kadar önemli ölçüde artarken hem şehir içi hem şehir dışındaki virajlı yollarda yeterli olan performansı sunuyor.

1.5 litre i-VTEC motor ile sunulan M-CVT şanzımanın, geleneksel manuel veya kademeli otomatik şanzımanlar gibi sabit dişli oranları yerine birbirine bakan ve motor torkunu metal bir kayışla ileten koni şeklinde iki kasnağı bulunuyor. CVT şanzımanlar, oranlı bir şanzımanla elde edilemeyen 2,5 ve 3,8 gibi vites oranları rahatlıkla ayarlayabiliyor. Böylece motor her zaman en verimli devirde kullanılabiliyor.

2021 Honda City testi

Yeni Honda City konfor ve yol tutuş özellikleri. 2021 Honda City testi.

Yeni Honda City’de rahat ve konforlu bir yolculuk için son derece sessiz bir kabin kullanıma sunuluyor. City’de ilk kez uygulanan ‘Değişken Kalınlıkta İnce Yalıtım’ ile minimum ağırlıkla motor gürültüsünü azaltan bir yalıtım çözümü devreye giriyor. A ve B sütunlarına uygulanan sprey köpük ile kimyasal elyaf uygulaması yüksek frekanslı gürültüyü önemli ölçüde azaltıyor. Uygulama, sessizliği önemli ölçüde artırırken; 1,4 mm’lik ön konsol alt plaka kalınlığı sayesinde yüksek rijitlik seviyesi sağlanıyor. Bu açıklamalar Honda yönetimi tarafından yapılırken yaptığım test kullanımı boyunca aracın sessiz kalabilen yapısını genel olarak beğendim. Kullanım sırasında sessizlik beklediğim seviyelerde kalmayı başardı. Honda mühendisleri tarafından geliştirilen, sürücü ile yolcu koltuklarında yer alan dahili basınç tutma özelliğine sahip i-SRS hava yastıkları, yeni City’nin güvenlik donanımları arasında bulunuyor. 2002 yılından bu yana farklı Honda modellerinde kullanılan yan perde hava yastığı, yandan çarpışma anında yolcunun kafasına alacağı darbeyi yumuşatıyor. Aynı zamanda yan hava yastıkları da hem yolcu koruma performansını artırıyor hem de yaralanmaları azaltmayı amaçlıyor. Yeni Honda City, araç içi pasif güvenlik önlemleri ile öne çıkarken; kompakt boyutlu hava yastığı ve hafif fünye ile başarılı bir yolcu koruma performansı sağlıyor. Boyun zedelenmesini önleyen ön koltuklardaki koltuk sırtlığı, arkadan düşük hızlı çarpışmalarda gövdeyi destekliyor ve koltuk başlığı yolcuların boyunları üzerindeki yükü azaltıyor. Güvenli karakteri ile ön plana çıkan City her türlü kullanım sırasında konfordan da ödün vermiyor.

Yeni Honda City güvenlik özellikleri. 2021 Honda City testi.

Honda City Euro NCAP çarpışma testine çıkmadı. Ancak aracın hem şasi yapısı hem de elektronik yardımcıları onun güvenli araçlar arasına adını yazdırmasını sağlayacak özellikler sunuyor. Güvenlik donanımları listesine baktığım zaman da karşıma oldukça kabarık bir liste çıkıyor.

Yeni Honda City Yorumları

Yeni Honda City rekabeti seviyor çünkü kendine güveniyor. Bu güveni de boşa değil. Sunduğu özellikleriyle hem kendi sınıfında yani küçük sedanlar arasında hem de bir üst sınıfta kendine çok rahat bir şekilde yer bulabilecek özellikler sunuyor. Yeniden Türkiye’de satışa sunulan Honda City sahip olduğu özellikleriyle en çok satan sedan modeller arasına adını zorlanmadan yazdırır.

2021 Honda City testi

Yeni Honda City Teknik Özellikleri. 2021 Honda City testi.

Motor: 1.5 lt /Motor Hacmi: 1498 cc / Silindir Adedi: 4 / Maksimum Güç: 121 PS / Maksimum Tork: 145 Nm

Yeni Honda City Performans Verileri

0-100 km/s Hızlanma: 10.5 sn / Maksimum Hız: 198 km/s

Yeni Honda City Frenleri

Ön: Hava kanallı disk /Arka: Kampana

Yeni Honda City Yakıt Tüketimi Miktarı

Yakıt Türü: Benzin Karma: 6.2 lt / 100 km / Test: 7.3 lt / 100 km / CO2 Emisyonu: 139

Yeni Honda City Boyutlar

Uzunluk: 4568 mm / Genişlik: 1748 mm / Yükseklik: 1458 mm / Dingil Mesafesi: 2590 mm

Yeni Honda City Bagaj kapasitesi

519 lt / Yakıt Depo Kapasitesi: 40 lt / Boş Ağırlık: 1189 kg Lastik Boyutu: 185/55 R16

2021 Honda City testi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba