Onu kullanmak otomobil tutkunlarının nefesini kesecek! Cupra Formentor VZ test sonuçlarım nasıl?

2022 Cupra Formentor Testi Araba Habercisi

Onu kullanmak otomobil tutkunlarının nefesini kesecek! Cupra Formentor VZ test sonuçlarım nasıl? 2022 Cupra Formentor Testi Araba Habercisi.

INSTAGRAM HESABIM

SEAT, otomobillerinin sportif ve performans özelliklerini yepyeni bir şekilde ifade ettiği CUPRA markasını, Doğuş Otomotiv güvencesi ile Türkiye’de satışa sunuyor. SEAT’ın kendi bünyesinde bağımsız bir marka olarak ürettiği CUPRA, sportif sürüşü teknoloji ile birleştirerek hayranlarına benzersiz bir deneyimi vadediyor. Otomobil tutkunlarının merakla takip ettiği CUPRA, yüksek performanslı formülü ile tutku ve cesaretin otomobil dünyasındaki yeni ifadesi!

Türkiye’de satışa sunulan ilk CUPRA modeli Formentor oldu. İsmini İspanya’nın Mayorka adasındaki sarp kayalıklardan oluşan Formentor burnundan alan model, sadece CUPRA markasına özel olarak geliştirilen ilk model.

CUPRA Formentor, markanın DNA’sını kusursuz bir şekilde yansıtıyor. Bir performans otomobilinin özellikleriyle SUV modellerinin avantajlarını bir araya getiren CUPRA Formentor güçlü ve keskin hatlara sahip ön kısmı, bakır renkli CUPRA ambleminin bulunduğu geniş ön ızgarasıyla dikkat çeken bir görünüşe sahip.

2022 Cupra Formentor Testi Araba Habercisi.

Full LED mercekli ön farlarla modelin çarpıcı görünüşü tamamlanıyor. Yuvarlak şekilli sis farları ile faklı bir duruş sergiliyor. Hem şık, hem güçlü tasarım, dinamik LED arka sinyal lambalarıyla sürdürülüyor. Araca görsel bir genişlik kazandıran ve modern bir görünüm oluşturmakla kalmayıp, aracın dikkat çekmesine yardımcı olan uçtan uca uzanan “Infinite LED” arka farlar ile güçlü tasarım tamamlanıyor.

CUPRA Formentor, 1.5 TSI 150 HP DSG versiyonuna ek 2.0 TSI 310 HP DSG 4Drive ve 1.4 eHybrid (PHEV) versiyonlarıyla satışa sunuluyor.
Serinin 310 HP güç üreten en güçlü versiyonunda CUPRA markasının DNA’sı en üst düzeyde yansıtılıyor. Aracın cazibesi ise duyguları harekete geçiren bir sesle tamamlanıyor.

CUPRA Formentor serisi iki kategoriye ayrılıyor: Motor gücü 245 HP ve üstünde olanlar CUPRA Formentor VZ olarak adlandırılıyor. İspanyolca “Veloz” ifadesinin kısaltması olan VZ, hızlı veya çabuk anlamına geliyor ve CUPRA Formentor’un en güçlü versiyonlarını kusursuz şekilde tanımlıyor.

2022 Cupra Formentor Testi Araba Habercisi.

Serinin daha düşük güce sahip seçenekleri arasında benzinli 1.5 TSI 150 HP DSG’nin yanı sıra yine DSG şanzımanlı 1.4 eHybrid (PHEV) 205 HP yer alıyor. Güç artışının göstergesi olan VZ eki, Formentor VZ 1.4 eHybrid (PHEV) 245 HP DSG ve Formentor VZ 2.0 TSI 310 HP DSG 4Drive versiyonlarında yer alıyor.

MQB Evo mimarisi üzerine geliştirilmiş tasarımı, sürücülere mümkün olan en kusursuz deneyimi yaşatıyor. Formentor VZ versiyonlerında Adaptif Şasi Kontrolü (DCC) standart olarak sunuluyor. DCC sistemi, sürüş koşullarına ve sürücünün seçtiği sürüş moduna (Konfor, Spor, Kişisel, CUPRA) bağlı olarak daima her amortisörün sertliğini ayarlıyor. 4Drive çekiş sistemi ise yol koşullarını gerçek zamanlı olarak analiz ederek ideal çekişi sağlamak için gereken gücün iletilmesini sağlıyor. EDS elektronik yardım sistemi sayesinde tork, aracın tekerlekleri arasında kontrol edilebiliyor. Bu sayede her türlü koşulda en iyi yol tutuşu sunması hedefleniyor.

Cupra Formentor VZ seçeneğiyle testime konuk olan araç için aslında çok fazla söylenecek bir şey yok. Tasarım mükemmel, yaşam alanı nefis ama bunları geride bırakan bir özelliği var: Performansı. Onu kullanmak otomobil tutkunlarının nefesini kesecek.

2022 Cupra Formentor Testi Araba Habercisi.

Cupra Formentor VZ test verileri

Motor: 2.0 lt

Motor Hacmi: 1984 cc

Maksimum Güç: 310 HP

Maksimum Tork: 400 Nm

Performans Verileri 0-100 km/s: 4.9 sn Test 5.1 sn

Maksimum Hız: 250 km/s

Karma tüketim: 7.7 lt Test: 9.2 lt

100-0 km/s fren: 37 metre

Fiyat 1.825.000 TL (24 Ekim 2022)

Fabrikada yenilenmiş ikinci el araba dönemi Türkiye’de resmen başladı! Yenilenmiş 2. el araba nedir?

2022 Cupra Formentor Testi Araba Habercisi.

Araba Habercisi Ekim 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Ekim 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 44. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 44. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

 

2022 Cupra Formentor Testi Araba Habercisi

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba