Uygun fiyatlı elektrikli otomobil satın alma beklentisinde olanların planları başka bahara ertelendi!

2022 Dacia Spring fiyat listesi.
2022 Dacia Spring fiyat listesi.

Uygun fiyatlı elektrikli otomobil satın alma beklentisinde olanların planları başka bahara ertelendi! 2022 Dacia Spring fiyat listesi.

Instagram Hesabım

Dacia Spring modeli uygun fiyatlı bir elektrikli otomobil sahibi olmak isteyenlerin radarındaydı. Bu ay yani Mart 2022’de Türkiye’de satıaş sunulması bekleniyordu. Ancak bu planlama iptal edildi!

Dacia’nın elektrikli mobiliteyi herkes ve her tür kullanım için erişilebilir hale getirdiği Yeni Spring, Fransa’da vergiler dahil 17 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Fransa’da araç için 2500 Euro dönüştürme bonusu uygulanıyor. Bu bizde olmadığı için fiyatı vergiler dahil 17 bin Euro olarak düşünmek gerekiyor.

Merakla beklenen, pazarın en ekonomik elektrikli otomobili Yeni Dacia Spring, Confort ve Confort Plus olmak üzere 2 versiyon olarak tüketicilerle buluşuyor. Yeni Dacia Spring’in Confort versiyonunun satış fiyatı 17 bin Euro’dan başlıyor. 2022 yılında en çok konuşulan araçlardan biri olmasını bekliyordum. Bu aracın Türkiye’de bahar ayları ile birlikte satışa sunulması bekleniyordu. Ancak Dacia Spring satışı 2023 yılına kaldı. Hatta elektrikli Dacia Spring’in kısa bir süre içinde yenilenmesi de gündemde. İddialara göre bu karar Euro NCAP çarpışma testinin ardından alındı.

SUV görünümüne sahip %100 elektrikli bir otomobil olan Yeni Dacia Spring, WLPT verileriyle 230 km’lik (şehir içi 305 km) menziliyle çoğu şehir içi ve şehirler arası sürüş ihtiyaçlarını karşılıyor.

Son hızı 125 km/s olan Dacia Spring, 50 km/s hıza 5.8 saniyede çıkarken şehir içi performans beklentilerini zorlanmadan karşılıyor. 56 dakikalık şarj ile menzilin yüzde 80’i kullanılabilir oluyor. 305 km menzil üzerinden şehir içi kullanım özelliği olarak bakarsam oldukça iyi bir rakam.

Söylendiği gibi Mart ayında yani bu ay satılsa fiyatı nasıl olurdu?

Dacia Spring’in Fransa fiyatından KDV’yi çıkardığım zaman (yüzde 20) 13 bin Euro bir fiyata sahip olduğunu görüyorum. Türkiye’de 200 bin TL vergisiz fiyata sahip olacağı karşıma çıkıyor. Türkiye’de motor gücü 85 KW’ı geçmediği için yüzde 10 ÖTV ve yüzde 18 KDV oranından vergilendirilecek. Basit bir hesaplamayla satış fiyatının 250 bin TL olmasını bekliyordum. 250 ile 300 bin TL arasında değişen etiketlerle Türkiye’de de elektrikli araca sahip olmayı kolaylaştıracak bir model olacaktı.

Elektrikli şehir aracı Citroen Ami Türkiye’de ne zaman satılacak? İptal edildi söylentileri hızla yayıldı!

Araba Habercisi Mart 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Mart 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 38. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 38. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Araba Habercisi Dergisi Mart 2022 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte.

2022 Dacia Spring fiyat listesi.

Dacia Spring fiyat listesi

2022 Dacia Spring fiyat listesi.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba