İşte Fiat Egea Dizel Otomatik ve Benzinli Otomatik Hibrit seçeneklerle ilgili merak ettiğiniz her şey!

2022 Fiat Egea Dizel Otomatik
2022 Fiat Egea Dizel Otomatik

İşte Fiat Egea Dizel Otomatik ve Benzinli Otomatik Hibrit seçeneklerle ilgili merak ettiğiniz her şey! 2022 Fiat Egea Dizel Otomatik.

Instagram Hesabım

Fiat Egea Ailesi’nin dizel otomatik ve benzinli otomatik hibrit seçeneklerini kullanmak için 2 gün İstanbul – Çanakkale arasında mekik dokudum. Bu yolculuk sırasında araçları hem kalabalık trafik, hem otoyol hem de doğanın kucağındaki yollarda kullandım.

Bu yolculuk sırasında araçların her türlü performansına şahit oldum. En çok merak edilen konularla başlayayım.

Fiat Egea Dizel Otomatik yakıt tüketimi konusunda tam bir cimri. Yaptığım uzun süreli yol testlerinin ardından tüketim konusunda 4.5 litre ile 6 litre arasında bir yakıt tüketim seviyesi sunduğunu gördüm. Sırf otoyol sürüşlerinde tüketim 4 litrenin altına bile inebiliyor. Sadece kalabalık trafikte uzun süreli sürüşler sırasında tüketim en çok 6 litreye kadar çıkıyor. Karma tüketimdeyse 4.5 litre ile 5 litre arasında onu tutabilmek rahatlıkla mümkün oluyor. Yakıt fiyatlarının yüksek olduğu dönemde cimri sonuçlarıyla alkışı hak ediyor.

Fiat Egea dizel otomatik seçeneğinin matematiksel verileriyse şu şekilde.

3750 d/d’de 130 HP güç, 1500 d/d’de 320 Nm tork üretiyor. Bu araçta 6 ileri oranlı DCT çift kavramalı otomatik şanzıman görev yapıyor. Motor seçeneği Euro 6d-FINAL uyumlu. 200 km/s son hıza ulaşabilirken, 0-100 km/s hızlanması 10.2 saniye. WLTP formunda ortalama tüketim miktarı 4.6 litre. Açıklanan bu sonuç +yüzde 10 farkla en doğru tüketimi gösteren sonuç olmasıyla dikkat çekiyor.

Bu kombinasyonun fiyatı 470 bin TL ile 545 bin TL arasında değişiyor. Bu arada standart donanım paketinin bile oldukça iyi olduğunu da söylemeliyim.

Yerli Üretim Renault Megane Sedan Mart 2022 fiyat listesi nasıl? Megane Sedan kaç paraya satılıyor?

Bu test sürüşü sırasında en çok merak ettiğim seçenek elbette benzinli otomatik hibrit oldu. Önce şunu söylemeliyim: Hafif hibrit teknolojisi olsa bile diğerlerinden en önemli farkı elektrikli motoruyla sürüş yapabilme kabiliyeti. Diğer hafif hibrit seçeneklerde böyle bir şey yok. 15 kW elektrikli motoruyla 3 kilometreye kadar sadece elektrikli olarak gidebiliyor. Bunu yaparken ilk kalkışlar sırasında 30 km/s hızın biraz üzerine kadar sadece elektrikle ilerleyebiliyor. Yani sıkışık trafiklerde ve parklar sırasında onu sadece elektrikli olarak kullanabiliyorsunuz. Bataryalar frenlemeyle şarj olduğu için onu sık sık elektrikli motoruyla kullanabiliyorsunuz.

İşte bu onun en önemli artısı. Yakıt tüketiminin gündem olduğu bugünlerde trafikte hiç tüketmeden biraz da olsa ilerleyebilmek onu cep dostu araçlar arasına alıyor.

Egea Hybrid, Sedan, Hatchback, Cross ve Cross Wagon gövde tiplerinde nisan ayından itibaren 509 Bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’deki Fiat bayilerindeki yerlerini alıyor.

Egea Hybrid, performansını yeni nesil 130 HP güç ve 240 NM torka sahip, 1,5 litrelik 4 silindirli turbo benzinli FireFly motor ile 48-Volt bataryaya sahip 15 kw’lık elektrik motorun sinerjisinden alıyor. Egea Hybrid’de BSG (Belt Start Generator) ve 15KW’lık elektrikli motor 130 beygirlik içten yanmalı motoru destekliyor.

Egea Hybrid ile birlikte 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman da FIAT markasında ilk defa satışa sunuluyor. 7 ileri otomatik vitesli Egea Hybrid, 0-100 km hızlanmasını 8,6 saniyede tamamlarken yakıt tüketiminde de önemli bir avantaj sağlıyor ve şehir içi kullanımda 100 km.de 5,0 lt’lik (WLTP) tüketim değerine ulaşıyor.

Sonuç olarak, yeni 48-Volt hibrit benzinli motor, şehir içi kullanımda hem benzinli, hem de dizel motorlara oranla daha düşük yakıt sarfiyatı sağlıyor. Yeni Egea Hybrid, tüm bu özellikleriyle sınıfındaki en gelişmiş 48-Volt Hibrit motor seçeneğini sunuyor.

Batarya ömrü gibi bir sıkıntı yok. Bosch tarafından sağlanan elektrikli sistemin ömrü uzun. Zaten bundan önce Türkiye’de çok uzun süredir satılan hibrit araçlarla ilgili de pili bitti, pil sıkıntısı var gibi bir şikayet listesi de karşıma çıkmadı.

Peugeot 2008 modelinin fiyatları bir ayda ne kadar zamlandı? İşte 2008 Şubat Mart fiyat karşılaştırması!

Araba Habercisi Nisan 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Nisan 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 39. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 39. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

2022 Fiat Egea Dizel Otomatik.

2022 Fiat Egea Dizel Otomatik

2022 Fiat Egea Dizel Otomatik

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba