Yeni Nesil Ford Ranger Raptor ne zaman satılmaya başlıyor? Resmi açıklama Ford yönetimi tarafından yapıldı!

2022 Ford Ranger Raptor
2022 Ford Ranger Raptor

Yeni Nesil Ford Ranger Raptor 288 PS güç ve 491 Nm tork üreten V6 motoruyla meydan okuyor! 2022 Ford Ranger Raptor.

Instagram Hesabım

Ford Performance ekibi tarafından geliştirilen Yeni Nesil Ranger Raptor, geleceğin Ford Ranger ailesinin iddialı performanslı bir türevini temsil ediyor. Gerçek gücü, mekanik ve teknik duyarlılıkla buluşturan Ranger Raptor, daha güçlü yeni nesil donanımı kontrol eden daha akıllı teknolojilerle bugüne dek sunulan en gelişmiş Ranger. Yeni Nesil Ranger serisinin Avrupa’da sunulacak ilk modeli olan yeni Ranger Raptor, 2022’nin son çeyreğinden itibaren müşterilerle buluşmaya başlayacak.

Performans tutkunları için en önemli haberlerden biri, Ford Performance tarafından 288 PS güç ve 491 Nm tork üretme hedefiyle düzenlenen yeni çift turbo 3.0 litre EcoBoost V6 benzinli motorun sunulması. Yeni motor, her ülkede farklılıklar göstermekle birlikte 2023’ten itibaren Yeni Nesil Ranger Raptor ile sunulmaya devam edecek olan mevcut 2.0 litre çift turbo dizel motora göre iddialı bir güç artışı sağlıyor.

Fiat Fiorino Şimdi Daha Şık ve Teknolojik! Yenilenmiş özellikleriyle Fiat Fiorino Türkiye’de satışa sunuldu!

Çift turbo 3.0 litre EcoBoost V6 motor, geleneksel dökümlerde kullanılan demirden yaklaşık yüzde 75 daha güçlü ve yüzde 75’e kadar daha sert bir malzeme olan sıkıştırılmış grafit demir silindir bloku içeriyor. Ford Performance’ın çalışmaları, motorun gaz pedalı girdilerine anında tepki vermesini sağladı. İlk kez Ford GT yol otomobili ve Focus ST’de görülene benzeyen, yarış otomobili esintili geliştirilmiş gecikme önleme sistemi de istenildiğinde daha çabuk hızlanmayı mümkün kılıyor.

Yeni gecikme önleme sistemi, sürücü gaz pedalı üzerindeki baskısını azalttıktan sonra turbo şarjların üç saniyeye kadar dönmesini, tekrar gaz pedalına bastığında da viraj çıkışlarında veya viteslerde daha çabuk hızlanmayı sağlıyor. Motorun, gelişmiş 10 vitesli otomatik şanzımanın her vitesi için ayrı bir turbo şarj takviye profili ile programlanması sayesinde performans da optimize edilebiliyor.

Engelli raporuyla hangi otomatik şanzımanlı araçlar satın alınabiliyor? Liste Şubat ayında da azaldı!

2022 Ford Ranger Raptor

Ranger Raptor bir ilk olarak gelişmiş tam zamanlı dört tekerden çekiş sistemiyle birlikte kilitlenebilir ön ve arka diferansiyeller ve yeni bir elektronik kontrollü isteğe bağlı iki vitesli ara şanzımana, dolayısıyla titiz arazi tutkunlarını çok memnun edecek bir özelliğe sahip oluyor.
Yeni Nesil Ranger Raptor’un düzgün yollardan çamurlu ve engebeli araziye kadar her zeminde kolayca kullanılmasına yardımcı olmak amacıyla yedi seçilebilir sürüş modu2 sunuluyor. Bunlardan biri olan arazi odaklı Baja modu, yüksek hızlı arazi sürüşü sırasında en mükemmel performans için aracın elektronik sistemlerini yapılandırıyor.
Her seçilebilir sürüş modu; motor ve şanzımandan ABS duyarlılığı ve kalibrasyonuna, çekiş ve denge kontrollerinden egzoz valfi çalıştırmaya, direksiyon ve gaz ayarına kadar çeşitli unsurların ayarlanmasını sağlıyor. Ayrıca, gösterge paneli ve merkezi dokunmatik ekrandaki ölçekler, araç bilgileri ve renk temaları da seçilen sürüş moduna göre değişiyor.

Skoda Kodiaq Şubat 2022 fiyat listesi nasıl? 2021 ve 2022 model Skoda Kodiaq kaç paraya satılıyor?

Araba Habercisi Şubat 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Şubat 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 37. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 37. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Araba Habercisi Dergisi Şubat 2022 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte.

2022 Ford Ranger Raptor.

2022 Ford Ranger Raptor

2022 Ford Ranger Raptor

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba