Fiyat Performans otomobili olarak dikkat çeken Honda City modelinde test sonuçlarım nasıl çıktı?

2022 Honda City Test Araba Habercisi
2022 Honda City Test Araba Habercisi

Fiyat Performans otomobili olarak dikkat çeken Honda City modelinde test sonuçlarım nasıl çıktı? 2022 Honda City Test Araba Habercisi.

YOUTUBE KANALIM

Birinci nesli 1996 yılında yola çıkmaya başlayan Honda City, Türkiye pazarına geri döndü. Aylar öncesinden satışa sunulması merakla beklenen 2021 model Honda City iddialı özelliklerle Türkiye’de satışa sunuldu. Sportif tasarımıyla güçlü sedan duruşuna farklı bir yorum getiren yeni City, dış tasarımıyla güven vermeyi ve aynı zamanda etkileyici bir izlenim bırakmayı başarıyor. Önden arkaya her bir ayrıntısı özenle işlenen, keskin hatların hakim olduğu, çekici bir görünüm sunan yeni City’nin genel tasarımını DRL (Gündüz Sürüş Farı) ve otomobilin genişlik algısını artıran LED teknolojisine sahip stop lambaları gibi ileri teknolojilerin kullanımı tamamlıyor. Tasarımcılar tarafından gövde oranları yeniden yorumlanan City’de önden arkaya doğru karakter çizgisi A sütunun alt noktasından arkaya kadar uzanıyor ve böylece yandan bakıldığında normalde olduğundan daha uzun görünüyor.

2022 Honda City Test Araba Habercisi.

2022 Honda City Test Araba Habercisi.

Ferah ve geniş bir iç mekan kullanımı sunan yeni City, eğlenceli ve keyifli bir sürüş deneyimi yaşatmayı daha en baştan yaşam alanı özellikleriyle vaat ediyor. Marka şehir yaşamının stresini kullanıcıları için azaltan rahat bir iç mekan sunmayı hedeflemiş ve bunu da başarmış. Bunun yanında araçta konforlu ve ideal sürüş pozisyonunu sağlayan ön koltukları da sunuyor. Arka koltuklarda da başarılı bir konfor seviyesine ulaşılan Yeni City’de, 10’uncu nesil Civic’e göre 20 mm daha geniş arka yolcu diz mesafesi oldukça ferah bir iç mekan sunmakla kalmıyor ayrıca arka koltuk yolcularına sevecekleri bir görüş alanı da sunuyor. Yeni Honda City’de yan aynalar kapı paneline konumlandırılmış durumda. Böylece daha geniş bir görüş açısı sağlamak ve özellikle dönüşlerde yayaların daha rahat görülmesi için ön direk ile kapı aynası arasında net bir boşluk oluşturulmuş. Bu durum şehrin kalabalık caddelerinde onu kullanırken önemli bir avantaj sağlıyor.

2022 Honda City Test Araba Habercisi

Yeni City’nin sıralı dört silindirli 1.5 litre i-VTEC benzinli motoru 121 PS maksimum güç ve 145 Nm maksimum tork üretiyor. CVT şanzımanla kombine edilen motor yüksek hassasiyetli supap kontrol teknolojisi, yakıt verimliliği ve performansı bir arada sunuyor. Keyifli ve yeterli olan performanslı bir sürüş deneyimi sunan yeni City’nin fabrika verilerinde, 139 gr/km (WLTP) CO2 emisyonu ve 6,2 lt/100 km (WLTP) yakıt tüketim değerleri açıklanıyor. Yaptığım 100 km karma yol testinde benim elde ettiğim sonuç 7.3 litre oldu. Motorun alt ve orta devirde kullanıma sunduğu tork seviyesi ile gelişmiş bir yakıt verimliliği sunulması, en dikkat çekici özelliği olarak öne çıkıyor. Akıllı supap kontrolü ile tork ilk hareket anından itibaren 4.000 d/d’ye kadar önemli ölçüde artarken hem şehir içi hem şehir dışındaki virajlı yollarda yeterli olan performansı sunuyor.

2022 Honda City Test Araba Habercisi

Honda City test verileri. 

2022 Honda City Test Araba Habercisi.

Motor: 1.5 lt

Motor Hacmi: 1498 cc

Maksimum Güç: 121 HP

Maksimum Tork: 145 Nm

Performans Verileri 0-100 km/s: 10.5 sn Test 11.2 sn

Maksimum Hız: 198 km/s

Karma tüketim: 6.2 lt Test: 7.3 lt

100-0 km/s fren: 40 metre

SUV sınıfının en çok satan modeli olan Dacia Duster test sonuçlarım nasıl? Fiyat/Performans onun işi!

2022 Honda City Test Araba Habercisi.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba