Bu Audi bambaşka bir Audi! Bugünleri gördüğüm için gerçekten çok şanslı bir test editörüyüm!

2023 Audi etron Sportback test
2023 Audi etron Sportback test

Audi e-tron Sportback ve Audi e-tron elektrikli SUV modeller arasında çok iddialı. Audi e-tron Sportback teknik verileri önce göze sonra ellere ve ayaklara hitap ediyor. Elektrikli SUV 2023 Audi e-tron Sportback bu sınıfın gözde modellerinden biri. 2023 Audi etron Sportback test.

YOUTUBE KANALIM

Audi e-tron Sportback, geniş bir SUV’un gücünü dört kapılı bir coupé’nin zarafetiyle birleştiriyor. quattro dört tekerlekten çekiş, 300 kW’a kadar güç ve 399 km’ye kadar menzil ile gerçekten de söyledikleri gibi direksiyonda büyük eğlenceye hazır olmak gerekiyor.

Audi e-tron Sportback, esas olarak yüksek voltajlı pili sayesinde 399 km’ye kadar etkileyici bir menzile sahip. Geri kazanım ya da başka bir deyişle, enerjinin geri kazanılması bunda önemli bir rol oynuyor. Yaptığım test sürüşü sırasında enerjinin geri kazanılmasından dibine kadar faydalandım. Örneğin 40 kilometre yol yaptıysam bunun menzile 30 kilometre olarak yansımasını sağladım. Elektrikli araçların çoğunda bu çok önemli bir artı. Yani menzilim şu kadar, bataryalarda şu kadar enerji kalmış gibi kesin olan veriler yok. Sizin sürüş stiliniz elektrikli araçlarda kullanacağınız menzili belirleyen en önemli etken. Fren enerjisini ve yavaşlama sırasında ortaya çıkan enerjiyi kullanarak menzili istediğim şekilde yönetebildim.

2023 Audi etron Sportback test.

2023 Audi etron Sportback test

Audi e-tron Sportback etkileyici bir şekilde sportif bir zarafet sunuyor. Onu ilk gördüğüm andan itibaren ben ve çevremdekiler gözümüzü üzerinden alamadık. Aynı şekilde yolda ya da park halinde olduğumda da meraklı bakışların hedefi oldum. Özellikle uzun süreli parklar sırasında bu otomobili inceleyenlerin sayısının bir hayli fazla olduğunu gördüm. Atletik tasarım öğeleri, karizmatik detaylarla birleştirilerek nefis tasarımı olan bir SUV ortaya çıkarılmış.

Audi e-tron Sportback’in iç tasarımı, dijital teknolojilerin ve konforun bir karışımını sunuyor. Onu kullandığım 3 gün boyunca hem ben hem de araç içinde yolculuk yapan herkes ferahlık, konfor ve kalite konusunda ona tam puan verdi. Kullanım kolaylığı, sessizlik, eşya gözleri, bagaj kapasitesi gibi konularda Audi farkı çok net bir şekilde hissediliyor.

Sürüş konusundaysa öncelikli olarak güvenli bir araç kullandığınızı biliyorsunuz. Yaptığım sürüş dinamikleri testinde bana hiç sıkıntı yaşatmadı. Konfor testlerim sırasında da darbe emiş ve sessiz kalma konusunda adeta şov yaptı. Elektrikli olmasının getirdiği artının da gücüyle kullanım sırasında inanılmaz atak bir araç. Zaten aşağıda yazacağım teknik verilere baktığınız zaman ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Audi e-tron 55 quattro Teknik ve test verileri

Motor: Elektrikli / Maksimum Güç: 402 HP/ Maksimum Tork: 664 Nm

Audi e-tron 55 quattro Performans Verileri

0-100 km/s Hızlanma: 5,7 sn / Maksimum Hız: 200 km/s – Test 0-100 6.0 sn / son hıza çıkar 😉

Audi e-tron 55 quattro Frenleri

Ön: Hava kanallı disk /Arka: Hava kanallı disk

Audi e-tron 55 quattro Enerji Tüketimi Miktarı

Yakıt Türü: Elektrik Fabrika verisi 23,1 kWh / Test verisi 25,4 kWh

Audi e-tron 55 quattro Boyutlar

Uzunluk: 4901 mm / Genişlik: 1935 mm / Yükseklik: 1629 mm / Dingil Mesafesi: 2928 mm

Audi e-tron 55 quattro Bagaj kapasitesi

596/1664 lt / Batarya Kapasitesi: 95 kWh / Boş Ağırlık: 2595 kg

0 km satışına yeni düzenleme işe yarayacak mı? 4.5 Milyon TL ceza! İkinci el araba satış belgesi iptali!

2023 Audi etron Sportback test.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba