Yeni Honda Civic Type R’dan Suzuka Pistinde Tur Rekoru Geldi! Önden çekişli araçlarda yeni rekor!

2023 Honda Civic Type R.
2023 Honda Civic Type R.

Yeni Honda Civic Type R’dan Suzuka Pistinde Tur Rekoru Geldi! Önden çekişli araçlarda yeni rekor! 2023 Honda Civic Type R.

Instagram Hesabım

Honda’nın 2023 yılında Avrupa pazarında satışa sunacağı yeni nesil Civic Type R modeli, Japonya’nın dünyaca ünlü Suzuka Pisti’nde önden çekişli otomobiller için yeni bir tur rekoru kırdı. Honda tarafından yapılan ölçümlerde 5,8 km uzunluğundaki Suzuka Pisti’ni 2 dakika 23.120 saniyede tamamlayan yeni nesil Civic Type R, bir önceki nesli olan 2021 Honda Civic Type R Limited Edition’a göre pisti 0,873 saniye daha hızlı geçtiğini gösterdi. Yeni tur rekoru, yeni Civic Type R’ın son geliştirme denemeleri sırasında ölçüldü.

Yüksek hızlı şikanları ve zorlu virajları ile ünlü olan Uluslararası Suzuka Yarış Pisti’nde yeni tur rekoruna imza atan yeni Civic Type R, Honda’nın en yeni performans aracı olarak öne çıkıyor. Dünyanın en büyük pistlerinden biri olarak kabul edilen Suzuka Pisti, 1962 yılından bu yana Honda’nın performans modelleri için bir test merkezi olarak kullanılıyor. Suzuka Pisti’ndeki önden çekişli otomobil tur rekoru ise Honda modelleri tarafından yenileniyor. Yeni nesil Civic Type R’dan bir önceki rekor, Şubat 2020’de Civic Type R Limited Edition geliştirme aracı tarafından 2 dakika 23.993 saniye olarak belirlenmişti. Honda’nın 10’uncu nesil Civic Type R GT modeli ise 2017 yılında Almanya’daki Nürburgring Pisti’nde 7 dakika 43,8 saniyelik tur süresi ile önden çekişli otomobil tur rekorunu kırmıştı. Seri üretim bir Honda Civic Type R GT modeli, beş efsanevi Avrupa yarış pistinde seri üretim önden çekişli otomobil rekorlarını da kırmaya devam etti.

Yerli Üretim Mitsubishi Colt kaç para olacak? Yerli Üretim Mitsubishi Colt ne zaman satılmaya başlıyor?

Araba Habercisi Nisan 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Nisan 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 39. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 39. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

2023 Honda Civic Type R.

2023 Honda Civic Type R.

2023 Honda Civic Type R.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba