Yeni Yılda Hangi 0 km Otomobiller Satışa Sunulacak? İşte Togg ve satışa sunulacak diğer araçlar!

2023 otomobil fiyat tahminleri nasıl?
2023 otomobil fiyat tahminleri nasıl?

2023 otomobil fiyatlarıyla ilgili yorumlarım nasıl? Yeni yılda sıfır kilometre otomobil fiyatları nasıl olacak? Zam gelecek mi? Hangi modeller geliyor? 2023 yılında otomobil fiyatları nasıl olabilir? 2023 model arabalar ne zaman gelecek? 2023 otomobil fiyat tahminleri nasıl?

INSTAGRAM HESABIM

Öncelikle 2023 yılında Türkiye yollarına çıkacak yeni otomobillere göz atalım.

Yerli Otomobil Togg Şubat ayında siparişlere açılacak ve Mart ayının sonundan itibaren satışa sunulmaya başlayacak. Artık hepimizin bildiği gibi 2023 yılında 20 bin adet Togg satılması planlanıyor.

Benim için ikinci sırada yer alan 2023 yeniliği Dacia Spring olacak. Bu elektrikli otomobil piyasanın en ucuzu olacak ama bir türlü satışa sunulmaması umarım 2023 yılında son bulur.

Üçüncü sırada merak ettiğim otomobilse yenilenmiş Toyota Corolla Hibrit. Bu araç hibritin menzili ve gücü artırılmış şekilde satışa sunulacak.

2023 yılında ayrıca, Peugeot 408, Citroen C4X, Dacia Jogger Hibrit, Yeni Hyundai Kona, Renault Megane, Renault Austral, Elektrikli Fiat 500, Mitsubishi Colt, Makyajlı Renault Clio, Elektrikli Peugeot 208, Elektrikli Peugeot 308, Elektrikli Opel Astra, Chery modelleri, Volkswagen ID4 gibi yeni otomobillerde satışa sunulacak.

2023 yılında sıfır kilometre ve ikinci el otomobil fiyatları nasıl olur? 

Uzun yıllardır otomotiv gazetecisi biri olarak seçim dönemleri öncesinde fiyat tahmini yapmanın çok zor olduğunu ve doğru olmadığını biliyorum. Seçim döneminde ne/neler olabileceğini tahmin etmek ve buna göre yorum yapmak çok zor.

Bugünlerin gidişine göre tahmin yapmam gerekirse, döviz kuru yükseldikçe, ÖTV düşmedikçe, enflasyon olan, maliyetlerin arttığı bir ortamda araçların fiyatlarının yukarı yönlü seyri devam eder. Yani sıfır kilometre otomobillerin fiyatı zamlanır.

Bunun yanında araçlardaki bulunurluk sorunu devam ettiği sürece fırsatçılığın da önü kesilemez. Yani distribütörlerin açıkladığı fiyatlara yine araba bulunmayabilir.

2023 model yılına geçiş yapılacağı için bu modellerin fiyatları otomatik olarak zamlı gelecek. Ama öyle piyasada konuşulduğu gibi yüzde 30 falan gibi yüksek bir zammın gelmesini beklemiyorum. Yine de emin değilim. 2022 modeli 700 bin TL olan bir arabanın 2023 modelinin çıkmasıyla birlikte fiyatının 910 bin TL olacağını düşünmüyorum. Umarım haklı çıkarım.

Global otomotiv sektörü 2023 yılında tedarik konusunda bir sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyor ve açıklamalarını da bu yönde yapıyor. Umarım haklı çıkarlar ve otomobil bulunurluğu normale döner.

Ancak şunu lütfen aklınızdan çıkarmayın: Seçim yaklaştıkça kurda yaşanacak bir düşüş ya da ÖTV indirimi gelir mi bunu şimdiden tahmin etmek çok zor.

Elektrikli C4 gibi yapmayacaklarsa Citroen’in yeni modeli C4X Ocak ayından itibaren satışa sunuluyor!

2023 otomobil fiyat tahminleri nasıl?

2023 otomobil fiyat tahminleri nasıl

2023 otomobil fiyat tahminleri nasıl

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba