SUV sınıfının en çok satan modeli olan Dacia Duster test sonuçlarım nasıl? Fiyat/Performans onun işi!

2022 Dacia Duster Test Araba Habercisi.
2022 Dacia Duster Test Araba Habercisi.

SUV sınıfının en çok satan modeli olan Dacia Duster test sonuçlarım nasıl? Fiyat/Performans onun işi! 2022 Dacia Duster Test Araba Habercisi.

YOUTUBE KANALIM

Dacia Duster makyajlanmasıyla birlikte iyi giyimli kıyafetine de küçük ama etkili dokunuşlar yaptı. Renk skalasına yeni Arizona Turuncuyu da ekleyen Duster, daha çağdaş bir tasarıma kavuştu. Tasarımdaki değişim, daha gelişmiş bir aerodinamik yapıyla verimliliğe katkı sağlıyor. Yeni Duster, ilk kez Sandero ailesinde kullanılan Dacia marka kimliğinin tasarım unsurlarından yararlanıyor. Ön ve arka farlarda bulunan Y şeklindeki LED ışık imzası ilk bakışta dikkat çekiyor. Krom görünümlü ön ızgaradaki 3 boyutlu kabartmalar ise farlarla modern bir bütünlük sağlayarak Duster’ın güçlü karakterine katkıda bulunuyor. Ön arka koruma kızakları, yan aynalar ve çift renkli tavan barlarındaki krom detaylar da dış tasarımda bütünlük ortaya koyuyor.

2022 Dacia Duster Test Araba Habercisi.

Dacia Duster Yaşam Alanı

Yeni Duster, yaşam alanında bulunan tüm yolcularına daha fazla konfor vadediyor. Yeni döşemeler, koltuk başlıkları ve hareketli ön kol dayamaya sahip yüksek orta konsol ile yolcu kabini çok daha çekici bir görünüm sunuyor. Ayrıca yeni 8 inçlik dokunmatik ekranıyla iki farklı bilgi-eğlence sistemi seçeneği bulunuyor. Yeni Duster, tamamen yeni koltuk döşemelerini tüketicilerle buluşturuyor. Koltuk başlıklarının ince formu, hem arka koltuk yolcularının, hem de ön koltuk yolcularının görüşünü iyileştiriyor. Ayrıca kullanıcılar deri döşeme ve koltuk ısıtma seçeneklerini de tercih edebiliyor. 70 mm hareket alanına sahip kol dayamasıyla geniş orta konsol tasarımı, iç mekandaki yeniliklerden biri olarak öne çıkıyor. Orta konsol, kapaklı 1,1 litrelik saklama alanına ve arka yolcular için versiyona bağlı olarak iki adet USB şarj soketine ev sahipliği yapıyor.

2022 Dacia Duster Test Araba Habercisi.

Yenilenen Dacia Duster’ın motor kaputunun altında TCe 90 bg (4×2) ve 6 vitesli manuel, TCe 150 bg (4×4) ve 6 vitesli manuel ve TCe 150 bg (4×2) ve 6 vitesli EDC otomatik şanzımanlı benzinli motor seçenekleri bulunuyor. Fabrika Çıkışlı Benzin & LPG seçeneği ECO-G 100 bg (4×2) ve 6 vitesli manuel şanzımanla araçta görev yapıyor. Dizel motor cephesindeyse dCi 115 bg (4×2 veya 4×4) ve 6 vitesli manuel şanzımanla Duster’de görev yapıyor. Yenilenen Dacia Duster’ın en önemli artılarından birisi olan otomatik şanzımanlı versiyon onun en önemli kozu. Test aracında da bu kombinasyonla kullandığım Dacia Duster kendisinden çok daha pahalı SUV rakiplerine bile kafa tutacak kadar başarılı bir iş birliği ortaya koyuyor. 1332 cc hacmindeki turbo benzinli motor 5.250 – 6.000 d/d aralığında 150 HP güç üretiyor. 1.700 – 3.250 d/d’de aralığındaysa yenilenen Dacia Duster bu versiyonda 250 Nm torku kullanıma sunuyor. 6 ileri EDC otomatik şanzımanla Dacia Duster 100 km/s hıza 9.7 saniyede çıkarken, açıklanan ortalama yakıt tüketim sonucu 6.4 lt. Yaptığım 100 km karma yol testinde 7.4 litrelik tüketim sonucuna imza attım.

2022 Dacia Duster Test Araba Habercisi.

Dacia Duster 1.3 150 HP test verileri. 

2022 Dacia Duster Test Araba Habercisi.

Motor: 1.3 lt

Motor Hacmi: 1332 cc

Maksimum Güç: 150 HP

Maksimum Tork: 250 Nm

Performans Verileri 0-100 km/s: 9.7 sn Test 10.1 sn

Maksimum Hız: 199 km/s

Karma tüketim: 6.4 lt Test: 7.4 lt

100-0 km/s fren: 41 metre

Bu Audi bambaşka bir Audi! Bugünleri gördüğüm için gerçekten çok şanslı bir test editörüyüm!

2022 Dacia Duster Test Araba Habercisi.

Araba Habercisi Ekim 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Ekim 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 44. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 44. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

2022 Dacia Duster Test Araba Habercisi.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba