Citroen Türkiye bu satış rakamlarına ulaşırsa Türkiye’de yatırımı düşünecek! İşte olması gereken rakam!

2023 model Citroen yenilikleri neler
2023 model Citroen yenilikleri neler

Citroen Türkiye 2023 yılında rekor büyüme peşindeyiz demiş! Acaba biraz gerçekçi olsak mı? 2023 Citroen modelleri hangileri? Citroen 2023 sıfır kilometre model seçenekleri hangileri? Citroen yeni modeller 2023 hangileri olacak? 2023 Citroen Türkiye satış hedefleri nasıl? 2023 model Citroen yenilikleri neler?

YOUTUBE KANALIM

Citroen Türkiye yönetimi 2023 yılı için rekor büyüme hedeflerinin olduğunu açıklamış. Çok iyi, umarım olur.

Ancak 2023 yılı toplam otomobil satış beklentilerine baktığım zaman geçtiğimiz yıl olduğu gibi 780 ile 800 bin adetlik sıfır kilometre araç satış beklentisi olduğunu görüyorum.

Citroen rekor kırıyor, Togg, Tesla, Chery geliyor ama satış tahminleri 2022 ile aynı olacak şekilde yapılıyor.

Durum böyleyse 2023 yılında hangi markalar müthiş rakamlarda satış kaybedecek?

Ya da açıklama yaparken biraz daha dikkatli ve pazar tahminlerine uygun bir ilerleme mi olsa?

Citroen Türkiye bu yıl yeni model olarak Citroen C4X modelini satışa sundu. Citroen C5X ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Citroen Ami satışlarınınsa artırılması hedefleniyor.

Citroen Türkiye CEO’su Selin Alkım 2022 yılında 29 bin adet araç sattıklarını, 2023 yılında 50 bin adet satış hedeflediklerini açıklamış.

Yani geçen yıla göre 21 bin adet daha fazla Citroen satmayı istiyorlar.

Hedef iyi ama pazar tahminlerine bakınca durum gerçekten karışıyor.

Ya Citroen Türkiye gerçekten haklı çıkacak, 2023 yılında 50 bin Citroen satacak, rakip markalar satış kaybedecek ya da pazar 1 milyon 100 bin adete yakın satış olacak şekilde büyüyecek.

Bu satış hedeflerini koyarken umarım 2022 yılının sonunda olduğu gibi hedeflemiştik ama olmadı açıklamasını yapmak zorunda kalınmaz.

Bu arada Citroen CEO’su Vincent Cobee Türkiye’de 80 bin adetlik satışı yakalarsak, Türkiye’de üretimi gündeme alırız demiş.

Türkiye’de Citroen 80 bin adet satarsa, Fiat ve Renault yılda 200 bin adetlik satışı geçer.

Çünkü Renault Citroen’in 3 katı, Fiat ise Citroen’in 5 katı araç satıyor. Yaklaşık rakamlardır.

Tofaş tarafından 2023 model Fiat Egea Sedan kaç paraya satılıyor? ÖTV matrah farkları makası açtı!

Araba Habercisi Ocak 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Ocak 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 47. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 47. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 47. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

2023 model Citroen yenilikleri neler?

2023 model Citroen yenilikleri neler

2023 model Citroen yenilikleri neler?

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba