Ford Ulaşım Teknolojileri İçin Yazılım Geliştiren Journey Holding’i Satın Aldı!

2020 Ford Elektrikli Araçlar
2020 Ford Elektrikli Araçlar

2020 Ford Elektrikli Araçlar için adımlar hızlanıyor. Ford, ulaşım teknolojileri için yazılım geliştiren Journey Holding’i satın aldığını açıkladı. Ford’un bu satın almayla birlikte ulaşım teknolojilerini geliştirmesi bekleniyor. 2020 Ford Elektrikli Araçlar.

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Journey Holding, Ford’un 2018 yılında satın aldığı bir diğer yazılım firması olan TransLoc ile birleştirilecek. Journey CEO’su Justin Rees ise 200’den fazla çalışanı olacak bu organizasyonun başında olacak. Ford, Journey’i satın almak için ne kadar ödediğini belirtmezken, satın almanın onaylanması için rekabet kurulunun kararının beklendiğini belirtti. Journey, 2018 yılında DoubleMap ve Ride Systems firmalarının birleşmesiyle kurulmuştu.

Ford Mobility Başkan Yardımcısı Brett Wheatley, ‘Ulaşım çözümleri sunan bu şirketlerin birleşmesiyle birlikte şehirlerde daha kesintisiz, üretken ve erişilebilir ulaşım çözümleri sunacağız. Ayrıca müşterilerimize sunduğumuz Spin e-scooter’lar ve GoRide Health hizmetimiz gibi portföyümüzdeki diğer mobilite çözümlerini de geliştireceğiz’ dedi.

Ford ayrıca 40 kişilik bir robotik ekibine sahip olan Quantum Signal AI şirketini de satın alacağını açıkladı. 20 yıllık şirket olan Quantum, ABD ordusuna keskin nişancı simülasyonları ve uzaktan kontrol edilebilen robotlar geliştiriyor.

Ford, 2021 yılında ticari araçlarında 4. Seviye otonom sürüş teknolojisini sunmayı hedefliyor. Bu amaçla da kullanabileceği teknolojileri kendi bünyesinde hızla geliştirirken bir yandan da teknoloji geliştiren firmaları satın almaya devam ediyor. Ford ayrıca mobilite hizmetleri alanlarında da yatırım yapıyor. Otonom pizza teslimatı ve market teslimatı yapan Spin elektrikli scooter şirketi ve hastanelerde servis hizmeti sunan GoRide Health servislerini de geliştiriyor.

[irp posts=”4387″ name=”En Çok Dikkatimizi Çeken Elektrikli Arabalardan 5 Tanesini Seçtik! İşte Özellikleriyle Onlar!”]

Yeni Peugeot 208’in İngiltere Fiyatları Açıklandı! İşte 2020 Peugeot 208 Fiyatları!

Renault Clio Hibrit Motor Seçeneği de Sunacak

Yeni Renault Clio, üç farklı motor seçeneğiyle piyasaya sunulacak. Bu motor seçeneklerinden ikisi benzin biri ise dizel olarak tercih edilebilecek. Benzinli motor seçeneği olarak 100 beygirlik ve 160 Nm güç sunan TCe 100, beş vitesli manuel şanzımanla veya yedi vitesli CVT şanzımanla tercih edilebiliyor. Bir diğer benzinli motor seçeneği ise daha önce Kadjar ve Megane’da kullanılan TCe 130 olarak öne çıkıyor. Dizel seçenek olarak ise 1.5 litrelik Blue dCi 85 motoruyla 85 beygir güç ve 220 Nm güç sunuyor. 2020 yılının ortalarından itibaren ise Renault Clio hibrit motor seçeneği de sunacak. 1.6 litrelik benzinli motoru ve 1.2 kWh lityum iyon bataryaya sahip çift elektrik motoruyla sunulacak. Şehir içinde ve düşük hızlarda %80’e varan yakıt tasarrufu sunacak olan hibrit Renault Clio, toplam tüketimde ise %40’a varan yakıt tasarrufu sağlayacak.

Yazının devamını okumak için tıklayın.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba