Almanya ve Fransa, Çin’in Elektrikli Araçlardaki Hızlı Gelişiminden Endişe Duyuyor!

Elektrikli Araçlar Batarya Yatırımları Artıyor
Elektrikli Araçlar Batarya Yatırımları Artıyor

Elektrikli Araçlar Batarya Yatırımları Artıyor! Avrupa Birliği, gelecek nesil elektrikli araçlar için batarya üretimi konusunda Çin’ e benzer bir strateji uygulamaya koydu. Geçtiğimiz aylarda, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic liderliğindeki hükümet yetkilileri, lityum iyon batarya üretimi için bankalar aracılığıyla 100 milyar eurodan fazla destek vereceklerini açıkladılar. Elektrikli Araçlar Batarya Yatırımları Artıyor!

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araç Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

Almanya ve Fransa, Çin’in otomotiv endüstrisindeki hızlı gelişiminden endişe duyuyor. AB’deki otomotiv sektörü istihdamı %6,1’ini oluşturuyor ve tam 13.8 milyon kişiye iş imkanı sunuyor. Bu noktada da elektrikli otomobil geleceğiyle birlikte batarya üretimine de odaklanıyorlar.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Şubat ayında yaptığı açıklamada, ‘elektrikli araçların bataryalarının %100’ünün Asya’da üretildiği bir durumdan memnun olunamayacağını’ söylemişti. AB’nin uygulamaya koyduğu program neticesinde 2025 yılında şu anda büyük batarya üreticisi bulunmayan Avrupa’da, yeni üretime girecek Avrupalı şirketlerin kapasite olarak ABD’ye rakip olması bekleniyor.

Araba Habercisi Dergisi Eylül Sayısı Çıktı! Dergiliklerden Okuyabilir Abone Olabilirsiniz!

Bir diğer adım ise Avrupa Yatırım Bankası, Mayıs ayında NorthVolt firmasına İsveç’te bir batarya tesisi kurması için 350 milyon euroluk bir krediye onay verdi. Ayrıca Avrupa Kalkınma Bankası ile birlikte, bataryalar için ihtiyaç duyulan nadir toprak elementlerinin zenginleştirilmesi için yıl sonunda bir hammadde tesisi kurulması planlanıyor.

Mayıs ayında AB, batarya üretimini teşvik etmek için Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve diğer yatırımcılarla birlikte toplam 100 milyon euroluk bir girişim fonu da oluşturdu.

Elektrikli Araba Şarj İstasyonu
Elektrikli Araba Şarj İstasyonu

Elektrikli Araçlar Batarya Yatırımları Artıyor, Araba Habercisi Dergisi.

[irp posts=”7247″ name=”Araba Habercisi Dergisi Eylül Sayısı Çıktı! Dergiliklerden Okuyabilir Abone Olabilirsiniz!”]

Opel Yeni Corsa ile Gözünü Küçük Sınıfın Liderliğine Dikti! Başarabilirler mi?

Elektrikli Arabalar, Elektrikli Otomobiller, Elektrikli Araba Pilleri, Elektrikli Araç Bataryaları.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba