Alfa Romeo Giulia GTA’yı Tanıttı! 540 HP güç üreten Alfa Romeo GTA’nın diğer özellikleri neler?

Alfa Romeo Giulia GTA.
Alfa Romeo Giulia GTA.

Alfa Romeo Giulia GTA’yı Tanıttı! 540 HP güç üreten Alfa Romeo GTA’nın diğer özellikleri neler? Alfa Romeo Giulia GTA.

Instagram Hesabım

Markanın 111 yıllık tarihindeki en başarılı modellerinden birinden esinlenen yeni Giulia GTA, tasarım, mekanik başarı ve sürüş keyfini ortaya koyuyor. 540 HP güç üreten Alfa Romeo GTA, litre başına 187 HP ile sınıfının en iyi litre başına güç değerini ortaya koyan 2,9 V6 Bi-Turbo motorla hayat buluyor. GTA, tasarımında kullanılan ultra hafif malzemeler sayesinde Giulia Quadrifoglio’ya göre 100 kg’a kadar ağırlık avantajı ile 0’dan 100 km/s hıza 3,6 saniyede ulaşıyor.

Alfa Romeo Giulia GTA ve GTAm, marka tarihinin en başarılı modellerinden biri olan Giulia Sprint GTA’nın 1960’larda geliştirildiği Balocco Test Pisti’ndeki Autodelta Atölyesi’nde tanıtıldı. Yeni Alfa Romeo Giulia GTA, İtalyancada “hafifletilmiş” anlamında kullanılan Alleggerita kelimesi otomobil tarihinin efsanelerinden biri ve marka tarihinin önemli kilometre taşlarından biri olan 1965 Giulia GTA’ya
(Gran Turismo Alleggerita) bir anlamda tekrar hayat veriyor. Alfa Romeo Giulia GTA, aynı zamanda 111 yıl önce kurulan markanın, performans ve touring dünyasının köklerine dönüş niteliği de taşıyor. Alfa Romeo, sertifikalandırılmış ve numaralandırılmış olarak sınırlı sayıda üretilen Giulia GTA ve GTAm versiyonları için sipariş almaya başladı.

Opel Combo Life dizel manuel 189.900 TL! Opel Combo Life kampanyasında neler yer alıyor?

Giulia GTA’nın ağırlığını azaltmak için karbon fiber ve kompozit bileşenler yoğun olarak kullanıldı. Ultra hafif malzemelerle tasarlanan ve Giulia Quadrifoglio’ya kıyasla 100 kg’a kadar ağırlık avantajına sahip olan Giulia GTA, 540 HP güç üreten Alfa Romeo 2,9 V6 Bi-Turbo motorla hayat buldu. Giulia GTA, hem pistteki tur zamanı hem de hızlanma açısından olağanüstü performans ortaya koyuyor ve Launch Mode sistemi ile 0’dan 100 km/s hıza sadece 3,6 saniyede ulaşıyor. Alfa Romeo mühendisleri, aerodinamiği ve yol tutuşu iyileştirmek için çok çalıştı ve 1965 Giulia GTA ile aynı yaklaşımı kullanarak karbon fiber ve kompozit bileşenleri yoğun olarak kullandı ve otomobilin ağırlığını azalttı. Aynı zamanda aerodinami alanında Sauber Engineering’in Formula 1 teknik uzmanlığı ile sağlanan sinerji ile otomobilin yere basma kuvveti artırılarak iyileştirildi. Giulia GTA’nın aerodinamik iyileştirmeleri kapsamında yeni ve GTAm versiyonunda 4 kademeli olarak ayarlanabilen arka spoyler devreye alındı. Yine GTAm versiyonunda kullanıma sunulan aktif ön lip, pist kullanımında 40 mm’ye kadar uzatılabiliyor.

Opel Corsa Mayıs 2021 Fiyat Listesi nasıl? Yeni Opel Corsa kampanyasında neler yer alıyor?

Araba Habercisi Mayıs 2021 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi 28. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 28. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi Mayıs 2021 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte. 

Araba Habercisi Dergisi Mayıs 2021 Sayısı’nda neler var?

Telefon üreticileri resmen elektrikli otomobil işine girdi. İşte ilk otomobil.

Yeni Ford Mondeo kabuk değiştirdi! İşte yeni Mondeo olacak Ford Evos.

Audi Q3 Türkiye’de satışa sunuldu! İşte fiyatı ve öne çıkan özellikleri.

Geniş aileler için 7 koltuklu Seat Tarraco Türkiye’ye geldi.

Audi elektrikli SUV modeli Q4 e-Tron ile öne çıkmayı başardı.

Citroen C5 geri geldi! Ancak bu kez çok farklı ve çok iddialı.

Makyajlanan Volkswagen Polo yine büyük oynuyor.

Farklı bir SUV mı arıyorsunuz? İşte Cupra Formentor.

Fiat Egea Cross parasından çok daha fazlasını sunuyor.

Bu özellik Haziran ayında gelecek olan Honda Jazz’ı satın aldırır.

Karizmatik kompakt sedan Hyundai Elantra satışa sunuldu.

Elektrikli lüks araçta Mercedes Benz zirvesi: EQS

Opel Mokka Türkiye’de kaç para olur? İşte fiyat tahmini.

Yeniden Golf oynama zamanı. Volkswagen Golf 8 test ettik.

2021 model Renault Clio günümüzün öne çıkan yerli araçlarından.

Alfa Romeo Giulia GTA.

Alfa Romeo Giulia GTA

540 HP güç üreten Alfa Romeo GTA, litre başına 187 HP ile sınıfının en iyi litre başına güç değerini ortaya koyan 2,9 V6 Bi-Turbo motorla hayat buluyor. GTA, tasarımında kullanılan ultra hafif malzemeler sayesinde Giulia Quadrifoglio’ya göre 100 kg’a kadar ağırlık avantajı ile 0’dan 100 km/s hıza 3,6 saniyede ulaşıyor.

Alfa Romeo Giulia GTA

Alfa Romeo Giulia GTA

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba