Amazon, Alexa ile Otomotiv Sektörüne de Hakim Olmak İstiyor! Nedir Bu Alexa?

Amazon Sesli Asistan Alexa Nedir? Amazon, sesli asistanı Alexa ile otomotiv endüstrisinde yer almaya devam ediyor. Teknoloji devi Amazon’un, Alexa’yı araçların yazılım sistemlerine entegre etmeye başladı. Önümüzdeki süreçte de Alexa özelliklerini daha fazla modelde sunmayı planlıyor. Amazon Sesli Asistan Alexa Nedir?

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Amazon, Alexa ile araç üreticilerine teknoloji sağlamakla kalmayıp, şirket olarak otomotiv endüstrisinde yatırımcı olarak da yer alıyor. Amazon, elektrikli araç üreticisi olan henüz start-up düzeyinde olan Rivian’a yaptığı yatırımla da adından söz ettirmişti.

Ford, Audi, BMW ve Mini modellerinde Alexa’nın yazılımsal olarak desteği bulunuyor. Amazon Alexa Otomotiv Başkan Yardımcısı Ned Curic, ‘Bizim asıl hedefimiz tüm otomobillerin yazılımda bulunmak. Lüks markalarla çalışmaya başlamış olmak bizim için zorlayıcı olduğu kadar öğretici de oldu. Çünkü arabanın yazılımında yer aldığımız için hiçbir hataya yer verme lüksümüz yok. Bu yüzden de sürekli iyileştirme çalışmaları yapıp sunduğumuz yazılım sistemlerini güncel halde tutuyoruz’ dedi.

[irp posts=”5738″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!”]

Araba Habercisi Dergisi ve GoToTechno Dergisi’ni Okuyabileceğiniz Linkler Haberde!

Audi sözcüsü Amelia Fine-Morrison, Alexa’ya modellerinde kademeli olarak yer vereceklerini belirtti. İlk olarak Audi e-tron modelinde kullanılan Alexa, bir sonraki nesil Q3 modelinde de yer alacak. BMW ise Amazon’un Alexa sistemini IoT cihazlarında kullanıyor. Ev aletleri ile araç arasındaki iletişimi kurarak kusursuz bir deneyim sunmak isteyen markanın iş birliğinin artacağı da bekleniyor.

Alexa cihazları evde müzik dinlemek ve hava durumu tahminlerinden mağazanın bulunduğu yere ve saatlere kadar değişen bilgileri almak için sahiplerinin ses komutlarını kullanmalarına izin veriyor. Ayrıca Nest termostatı gibi diğer akıllı ev cihazlarını da kontrol edebilirler. Alexa, araçta sürücülere teknolojiye uzaktan erişim sağlıyor. Daha fazla entegrasyon ile sürücüler, telefon görüşmeleri yapmak ve radyoyu ayarlamak dahil olmak üzere geleneksel bir sesli komut sisteminin yapabileceği her şeyi kontrol edebilir ve sahibinin evindeki tüm akıllı cihazları kontrol edebilir. Curic’e göre, Alexa’nın otonom araçlardaki beklentisi potansiyel kullanım durumlarını daha da artırıyor.

Amazon Alexa Nedir
Amazon Alexa Nedir

Amazon Sesli Asistan Alexa Nedir? Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba