Aston Martin V12 Speedster Detayları Açıklanıyor

Aston Martin V12 Speedster, Aston Martin V12 Speedster Yorumları. Yeni Aston Martin Speedster V12. Aston Martin V12 Speedster Tanıtıldı.

Aston Martin sınırlı sayıda üretilecek olan yeni V12 Speedster aracının üretimine onay verdi. Bu yıl küresel piyasaya sürülecek olan araç, dünyanın dört bir yanındaki iddialı sürücülere İngiliz markası olan Aston Martin’in gururlu geçmişini ve heyecan verici geleceğini tatmalarına fırsat tanıyacak. Aston Martin V12 Speedster Tanıtıldı.

Youtube Kanalımız

[irp posts=”11831″ name=”Araba Habercisi Ocak Sayısı Test Yıllığı Olarak Çıktı!”]

Yeni otomobilin tasarımı dinamik ve modern olsa da Aston Martin’in 1959 yılında Nürnberg yarışını kazanan DBR1 aracının tasarımını ve markanın Centenary CC100 Speedster tasarımını örnek almış gibi gözüküyor. Aracın ileriye dönük özellikleri, Aston Martin’in tüm araçlarında kullanılan gelişmiş malzemeler ve uzman mühendislikler sayesinde şekilleniyor. V12 Speedster aracının tasarımına genel olarak ilham veren DBR1 aracı markanın bugüne kadarki en büyük motor sporları zaferini kazandırmıştı. 1950’lerde aynı yıl hem Dünya Spor Otomobil Şampiyonası’nı hem de Le Mans yarışını kazanabilen üç araçtan biri olan DBR1, sadece motor sporlarında olan kusursuzluğunu değil aynı zamanda zarif tasarımını da dünyaya tanıtmıştı.

Aston Martin V12 Speedster Tanıtıldı.

Markanın CC100 Speedster aracı 2013 yılında markanın 100. Yılını kutlamak amacı ile sınırlı sayıda üretim gerçekleştirmişti. Ayrıca CC100 Speedster aracı hem Q tarafından hem de Aston Martin tasarım ekibi tarafından yapılan titiz tasarım ve planlama çalışmasının ürünü olan yeni V12 Speedster aracına ilham verdi.

Yeni süper otomobilin kalbinde şimdi Aston Martin’in ikonikleşmiş olan 2.2 litrelik V12 çift turbolu motorunun yüksek performanslı nesli bulunmaktadır. Etkileyici performans, mükemmel anında agresif tepki ve heyecan verici motor sesi sunan yeni motor, ZF 8 vitesli otomatik şanzıman ile birlikte çalışmaktadır. Doğal olarak, Aston Martin V12’de bulunan güç aktarma organı inanılmaz ses kalitesi ve anında verdiği tepkileri ile inkar edilemez canlandırıcı sürüş deneyimi sağlamaktadır.

Aston Martin CEO’su olan Dr. Andy Palmer yaptığı açıklamada, ‘Bugün onaylamaktan gurur duyduğumuz yeni V12 Speedster, sadece markamızın yaratıcılığını ve tutkusunu değil, aynı zamanda zengin ve rakipsiz geçmişimizi de temsil etmektedir’ dedi.

Marka tarafından el işçiliğiyle üretilen yeni V12 Speedster aracı için siparişler alınıyor. Teslimatların ise 2021 yılında yapılması bekleniyor.

Aston Martin V12 Speedster Tanıtıldı.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba